-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

15 Ocak 2016 Cuma

Let’s Do It!


Let’s Do It! 
Temiz Dünya Konferansı 28-31 Ocak tarihlerinde Bursa’da Sivil Yaşam Derneği ev sahipliğinde yapılacak. Let’s Do It! Türkiye, yaptığı temizlik günü etkinlikleriyle adını duyuran gönüllülük ağlarından biri. Amacı, “Bütün gezegeni sadece tek günde bütün çöpten kurtarmak.”

Yeni bir oluşum sayılabilir; ortaya çıkışı 2008 yılına dayanıyor. Estonya’da başlayan bu hareket, hızla dünyaya yayılmış; şu anda 112 ülkede bulunuyor. Türkiye’deki tek günlük ulusal temizlik kampanyası ise bir grup gönüllünün girişimiyle ilk defa 2012 yılında gerçekleştirildi. O günden bugüne kadar genellikle her mayıs ayının ilk cumartesi günü yapılıyor; bir eline eldiven, diğerine çöp poşeti alan herkes katılabiliyor. Daha büyük gruplarla temizlik yapmak ya da bir bölgenin lideri olmak isteyenler, info@letsdoitturkiye.org.tr’ye bir e-posta atabiliyor.

İsveç kampanya konusundaki önemli örneklerden biri: 650 bin kişinin katılımıyla yapılıyor. Farklı bir güzel örnek ise Filipinler, Let’s do it! ekibi 5 milyon gönüllüye ulaşmayı amaçlıyor. Hareket 2018 yılına kadar dünya nüfusunun %5’ine denk gelen 350 milyon insanın bu büyük temizliğe katılacağını öngörüyor.

Bunun dışında, yılda bir de Clean World Conference (Temiz Dünya Konferansı) gerçekleştiriliyor. Konferans bu yıl Bursa’da yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen