-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

11 Mart 2016 Cuma

Faizsiz Kredi Desteğinden Nasıl Faydalanılır?


Bundan kısa bir süre önce hükumet, yeni dönemde KOSGEB aracılığı ile "Girişimci" adaylarına yönelik girişimcilik desteklerinde güncelleme yapmış ve faizsiz kredi desteğini 100 bin TL ye kadar artırmıştı. 

Bu yeni düzenleme özellikle nakit sıkıntısı çeken esnafları ve iş kurmak isteyen ve yeterli sermayeye sahip olamayan girişimci adaylarının sevindiriyor. 

Yeni düzenleme ile esnaf; işyeri geliştirme, ham madde, döner sermaye, makine ve demirbaş alımlarında 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanabiliyor. 

İş fikri olan ancak sermayesi yetersiz olan genç girişimciler ise 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanabilecek.

KREDİ ALMAK İÇİN NE GEREKİYOR?

Öncelikle girişimcilik sertifikasını başarılı bir şekilde alan hemen her girişimci bu programa dahil olarak faydalanabiliyor. 

Vatandaş normal şartlarda kredi kullanmak istediği zamanlarda bankaların kefil, teminat veya yüksek gelir göstermek gibi şartlarına maruz kalıyor. Yapılan yeni düzenleme ile artık sizin teminatınız yazılacak projeniz olacak...

Yani siz bu desteği almak istiyorsanız, kurmak istediğiniz işin en ince ayrıntısına kadar sözel verilerini toplamalı, tüm sayısal hesaplamalarını yapmalısınız. İşletmeniz daha kurulmadan kar-zarar durumunu, nakit akışını ve gelecekteki konumunuzu net belirleyebilmelisiniz. Elbette bunu sizler de hazırlayabilirsiniz ancak profesyonel danışmanlardan destek almanız projeniz ve kurmak istediğiniz iş fikri için daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede hazırlanacak proje ile 100 bin TL kredinin kapısı sizler ve iş fikriniz için de açılacaktır. 

Peki, her proje hazırlayanın kredi alması mümkün mü? 

Hayır. Proje hazırlayarak kredi talebinde bulunan girişimci, eksik bilgi/belge vb. durumlardan onay alamaması durumunda faizsiz kredi desteğinden faydalanabilmesi mümkün değildir. Bu önemli aşamada profesyonel destek almanın önemi bir kez daha ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra hazırlayacağınız projenizin, iş fikrinizin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasında olmasına dikkat etmeniz gerekmekte. Desteklenen sektörler hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Manelis Danışmanlık Eğitim Hizmetleri olarak Türkiye genelinde profesyonel ve alanında uzman danışmanlarımız ile siz değerli girişimci adaylarımıza destek vermeye devam ediyoruz. Siz de profesyonel danışmanlarımızdan destek almak için buraya tıklayarak dormu doldurun, danışmanlarımız sizleri arasın.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen