-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

21 Ocak 2016 Perşembe

“Engel Değil” Ulusal Fotoğraf Yarışması


Ege Üniversitesi Rektörlüğü Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezi, Ege Üniversitesi’nin 60. Yıl Ekinlikleri kapsamında Bornova Belediyesi işbirliğiyle ulusal fotoğraf yarışmasına hazırlanmaktadır. 

Yarışma; toplumda, engelliliğe yönelik acıma, dışlama, ayrışma ve/veya sınıflama olmaksızın birlikte yaşama kültürünün gelişimi için güncel sorunlara değinme amacı taşımaktadır. Bu amaçla amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarından, herhangi bir bedensel ve zihinsel engeli olan bireylerin toplumla kaynaşması ve toplumsal yaşama entegre olmasını sınırlayan asıl “engelleri” gözler önüne sermeleri beklenmektedir. Bu tema çerçevesinde yarışma katılımcılarının; engelli bireylerin yaşadığı istihdam sorunlarına, kent yaşamına ilişkin engellere veya olumsuz, rencide edici toplumsal ön yargılar başta olmak üzere güncel sorunlara odaklanması arzu edilmektedir.

Yarışma Koşulları:
  1. Yarışma seçici kurul ve TFSF temsilcisi ve birinci derece akrabaları dışında tüm fotoğrafçılara açıktır.
  2. Fotoğraf Sayısı: Her fotoğrafçı en fazla 4 (dört) eser ile yarışmaya katılabilecektir.
  3. Fotoğraflar Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz olarak sunulabilecektir.
  4. Fotoğrafların kenarlarında boşluk veya paspartu kullanılmamalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb bilgiler bulunmamalıdır.
  5. Yarışmaya katılan fotoğrafların yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflarla katılan kişi hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  6. Daha önce ya da bu yarışmayla eş zamanlı yapılan bir yarışmada ödül almış fotoğ raflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz. Anılan fotoğ rafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış olduğunun ortaya çıkması durumunda katılımcıya kural ihlali işlemi uygulanır.
  7. Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
  8. Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.
  9. Kural ihlali yaptığı tespit edilen katılımcının ödülü iptal edilir; ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül yeri boş bırakılır. Ödül verilmişse, ödül sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara ise talep hakkı doğurmaz.
  10. Kural ihlali yapan kişilere TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi 13.Madde’deki yaptırımlar uygulanır.
  11. Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.

Son Katılım Tarihi : 23 Nisan 2016 saat 23.00

Yarışma şartnamesi ve başvuru için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen