-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

6 Ocak 2016 Çarşamba

Dışişleri Bakanlığı SAM Uluslararası Hukuk Kış Okulu


Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı, uluslararası hukuka ilgi duyanlara bu alandaki önemli gelişmeleri aktarmak ve Türkiye’yi ilgilendiren uluslararası hukuk konularında derinlemesine bilgiler vererek, bir yandan uluslararası hukuk çalışmalarının ülkemizde gelişmesine katkıda bulunmak, diğer taraftan katılımcıların bu alanda donanım kazanmasına yardımcı olmak amacıyla Ankara’da 1 – 5 Şubat 2016 tarihlerinde bir “Uluslararası Hukuk Kış Okulu” gerçekleştirecektir.

Kış okulu bu amaçlara dönük olarak söz konusu alana ilgi duyan genç akademisyen ve diplomat adayları arasında bir ağ oluşturmayı da hedeflemektedir.

Kış okulunun katılımcıları, Uluslararası Hukuka ilgi duyan Hukuk Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileriyle lisansüstü öğrencileri arasından seçilecektir.

Kış okuluna başvuruda bulunmak için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:
  • T.C. Vatandaşı olmak
  • Hukuk Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde 3. ve 4. sınıf lisans öğrencisi ya da lisansüstü öğrencisi olmak
  • En az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmak (lisans veya yüksek lisans)
  • Üniversitelerindeki 2 akademisyenden alınacak referans mektubunu ibraz etmek (bitirmiş oldukları ya da halihazırda okumakta oldukları fakülteler kabul edilecektir)

Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, kariyer hedeflerini içeren en fazla 400 kelimelik Türkçe ve İngilizce birer niyet mektubu ile birlikte, 11 – 17 Ocak 2016 tarihleri arasında Bakanlığımız web sitesi üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. Başvuru linki belirtilen başvuru tarihleri arasında aktif olacaktır. Başvurular sadece internet üzerinden yapılacak olup, başvuru modülüne girebilmek için “e-devlet” şifresi temin edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sırasında, adayların niyet mektuplarının yanı sıra nüfus cüzdanı fotokopisi, transkript ve fotoğraflarını sisteme eklemeleri müsterhamdır.

Başvuru hakkındaki sorularını, ayrıca başvuru sahipleri için hazırlayacakları referans mektuplarını doğrudan kurumumuza iletmeyi tercih edecek akademisyenlerin mektuplarının strategy@mfa.gov.tr adresi üzerinden Merkezimize iletilmesi rica olunur.

Kurs bitiminde genel bir değerlendirme yapılacak olup, başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi
Adres: Dr. Sadık Ahmet Cad. No:8 Balgat / Ankara 06100
Telefon: (0312) 292 2230
E-posta: strategy@mfa.gov.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen