-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

25 Ocak 2016 Pazartesi

İnternetle Hayat Kolay Projesi Eğitmenlerini Arıyor


Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom Grubu ortaklığıyla “İnternetle Hayat Kolay” projesi Eğitmen Eğitimleri başlıyor!

İnternetle Hayat Kolay projesi, Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılması, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanması ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedefliyor.

Ankara’da gerçekleştirilecek “İnternetle Hayat Kolay” “Eğitmen Eğitimi”, 10 – 13 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Eğitmen eğitimine proje kapsamında pilot uygulama için Türkiye’de kalkınmada öncelikli 50 ilinden gelen başvurular dikkate alınacaktır.

(Proje İlleri: Adıyaman Kars, Ağrı Kastamonu, Aksaray Kırıkkale, Amasya Kırşehir, Ardahan Kilis, Artvin Malatya, Bartın Mardin, Batman Muş, Bayburt Nevşehir, Bingöl Niğde, Bitlis Ordu, Çanakkale, Osmaniye, Çankırı Rize, Çorum Samsun, Diyarbakır Siirt, Elazığ Sinop, Erzincan Sivas, Erzurum Şanlıurfa, Giresun Şırnak, Gümüşhane Tokat, Hakkari Trabzon, Iğdır Tunceli, Kahramanmaraş Van, Karabük Yozgat, Karaman Zonguldak )

Eğitim, projemizin eğitmenleri arasından Master Eğitmen olarak seçilmiş ve yetiştirilmiş gönüllü eğitmenlerimiz tarafından verilecektir. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, eğitim sonunda Katılım Belgelerini alacaklar. İlk eğitimlerini başarıyla verdiklerinde Eğitmen Belgesini alarak proje kapsamındaki eğitmenler arasına katılacaklardır.

SON BAŞVURU TARİHİ: 2 Şubat Salı SAAT: 20.00

Başvuru için tıklayınız

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir? 

İnternetle Hayat Kolay projesi online hayatla henüz tanışmamış geniş bir kitleyi, internet okuryazarı haline getirmeyi hedefliyor. Proje, internet okuryazarı olmayan ve temel bilgi ve becerilere ihtiyacı olan orta yaş ve üstü kişilere odaklanıyor ve onların internet okuryazarı haline gelmelerine destek olarak hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda bilgisayar destekli sınıf ve ortamlarda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 100 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir.

Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir. 

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
  • Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.
  • Eğitmen eğitimi, Ankara’da 10-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
  • Katılımcı listesi 5 Şubat 2016 Cuma günü habitatkalkinma.org web sitesi ve Habitat sosyal medya sayfalarından yayınlanacaktır. 

Her türlü sorunuz için   anilgokrenk@habitatkalkinma.org adresinden bilgi alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen