-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

6 Ocak 2016 Çarşamba

Baden-Württemberg Eyaleti ile Türkiye Arasındaki Değişim Projeleri

PROJE ZAMAN ARALIĞI: 15 Şubat – 31 Mayıs 2016

Gençlik Köprüsü Türkiye–Almanya, Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanlığı işbirliğiyle, Baden Württemberg eyaleti ile Türkiye arasında gerçekleşecek toplumsal katma değere sahip okul dışı gençlik değişimi projeleri için 12.500 Euro’ya kadar teşvik sağlamaktadır.

Projenin hedefi, Baden-Württemberg eyaleti ile Türkiye arasındaki okul dışı gençlik değişimini desteklemektir. Türkiye-Almanya arasında aktif bir gençlik değişimi gerçekleşmesi için Baden-Württemberg’den daha fazla kişinin ve kurumun bu alana dahil edilmesi, eyalet hakkındaki bilgilerin sınırların ötesinde de çoğaltılması ve bölge kökenli proje ve girişimlerin bilinçli olarak teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Değişim projesi katılacak olan gençlerin karşılıklı tanışmalarını teşvik etmelidir ve önyargı ve endişelerinin ortadan kaldırılmasını amaçlamalıdır. Hedefler arasında, bilim ve matematik kampları gibi yeni faaliyet alanlarının oluşturulması ve başarılı etkinliklerin mümkün olduğu kadar kalıcı olarak tesis edilmesi bulunmaktadır.

Koşullar

Gençleri biraraya getirelim! Baden-Württemberg eyaleti ile Türkiye arasındaki değişim projeleri, 12 ve 27 yaş arasındaki gençlere uluslararası değişim imkânı tanıyan, Baden-Württemberg eyaletinde ya da Türkiye’de yaşayan gençlere destek veren kuruluşlara ve okul dışı gençlik eğitimi alanında faaliyet gösteren kamu yararı veya kamu kurumu olan aktörlere yöneliktir. Özellikle, şu ana kadar uluslararası projelere pek erişememiş ve diğer ülkeyle neredeyse hiç temasta bulunmamış katılımcıların yer aldığı zayıf yapılı bölgelerdeki girişimlerin başvurmaları tercih edilmektedir.

Başvuru

Başvurular, 21.01.2016 tarihine kadar Gençlik Köprüsü Türkiye–Almanya’nın connectingyouth@jugendbruecke.de adresine e-posta yoluyla iletilmek üzere Türkiye ve Almanya’dan yapılabilir. Proje, 15 Şubat ile 30 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmelidir. Başvuru sonuçları ilgililere, başvuru tarihi sona erdikten sonra bildirilecektir.

Başvuru direktif ve bilgileri için tıklayınız.
Başvuru formu için tıklayınız.

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimlerini yoğunlaştırmayı hedeflemektedir. Somut programlarla ve mevcut girişimleri ön plana çıkararak Gençlik Köprüsü Türkiye- Almanya karşılıklı değişim olanaklarını arttırmayı ve iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da
güçlenmesini amaçlamaktadır.

Gençleri biraraya getirelim! Baden-Württemberg eyaleti ile Türkiye arasındaki değişim projeleri Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanlığı tarafından teşvik edilmektedir.

Türkiye ’den başvurular için irtibat kişisi:
Ceyda Özdemir Ertan
Proje Koordinatörü
T +90 212 522 00 30
ozdemir@genclikkoprusu.org

Almanya’dan Başvurular için İrtibat Kişisi
Alina Karadeniz
Proje Koordinatörü
T +49 211 837 2638
karadeniz@genclikkoprusu.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen