-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

26 Ocak 2016 Salı

IST-DEKA Projesi Girişimcilik Seminerleri


Girişimcilik Seminerleri, aklında girişimcilik fikri bulunan, girişimciliğe ilgi duyan ya da kendini bu alanda geliştirmek ve kendine iş ağı oluşturmak isteyen üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu her kadına açıktır.

Seminerlerin temel hedefi, genç kadınları girişimcilik ve bu alandaki fırsatlar konusunda bilgilendirmek, onlara hayatın pek çok alanında işlerine yarayacak olan girişimcilik ruhunu aşılayabilmektir. Ayrıca tarım, teknoloji, tasarım vb. alanlarda örnek başarılara sahip kadınların katılımıyla, genç kadınların alanında uzman kadınlarla tanışma ve onların hikayeleri üzerinden girişimcilik konusunu anlamlandırmalarına yardımcı olmak, seminerlerin en önemli hedeflerinin başında gelmektedir.

Öte yandan, seminer sonunda düzenlenecek atölye çalışması ile, iş planı yazma konusunda ilk adımı atabilme ve kadınların kendilerine potansiyel iş ortakları bulma şansını elde etmeleri hedeflenmektedir.

Seminer 1 günlük olup, 16 – 17 – 18 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleşecektir. Başvuru yaparken seminere katılmak istediniz tarihi belirtmeniz gerekmektedir

* Seminer katılımcılarından iş fikri uygun bulunanlar, beş günlük girişimcilik eğitimi sertifika programımıza katılmaya hak kazanacaklardır.

GELİŞEN İSTANBUL’UN DEĞER YARATAN KADINLARI PROJESİ

Gelişen İstanbul’un, Değer Yaratan Kadınları projesi, genel olarak üniversitede okuyan ya da üniversite mezunu genç kadınlara girişimcilik hakkında bilgi vermeyi ve onlara girişimcilik ruhunu aşılamayı hedeflemektedir. Bu sayede hem kadınların iş hayatındaki sayılarını artırmayı hem de girişimcilik için gerekli olan özgüveni, networkü ve bilgi birikimini oluşturmayı amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda, proje boyunca çeşitli seminerler düzenlenecek, danışmanlık desteği sunulacak ve alanında uzman mentorlar tarafından eğitimler verilecektir.

Seminerlerin temel amacı girişimcilik kavramını, başarılı örnekler ve bu alanda çalışan insanların deneyimleri aracılığıyla girişimcilik adayı kadınlara tanıtmaktır. Seminerlerin ardından konuya igli duyan ve bu alanda devam etmek isteyen kadınlara, 5 günlük kapsamlı bir eğitim verilecek, eğitimin ardından ise alanlarında uzman mentorlarla birebir paylaşım yapmalarına olanak sağlanacaktır. Bu sayede, proje kapsamında belirli sayıda kadının profesyonel şekilde iş planı hazırlamalarına ve gerekli bilgi birikimine sahip olmalarına yardımcı olunması hedeflenmektedir.

1 Eylül 2015 tarihinde başlayıp 31 Ağustos 2016 tarihide sona erecek olan projein toplam bütçesi 372.360,00 TL olup, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali destek miktarı 335.067,67 TL’dir. Proje kodu: TR10/15/KDN/0024

İletişim: 

(+90) 216 573 86 06

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen