-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

25 Kasım 2015 Çarşamba

TeknoGP Girişimci Destekleme Programı 2


TeknoGP nedir?

TeknoGP bir Girişimci Destekleme Programıdır.

Sağlık, Bilişim, Turizm, Hayvancılık, Tarım, Yenilenebilir enerji ve Çevre teknolojileri gibi teknoloji alanları başta olmak üzere, Erzurum’da öne çıkan sektörlerde girişimciliğin artması, girişimcilik kültürünün gelişmesi, girişimlerin katma değer üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan kuruluşlara dönüşerek Erzurum başta olmak üzere bölgemizin ve Ülkemizin geleceğine yön vermesi hedeflenmektedir.

Girişimci Destekleme Programı olarak tanımlanan bu program üç etaptan oluşmaktadır. 1.Etap “Önkuluçka Programı” diye adlandırılan etaptır ve girişimci ruhuna sahip, iş fikrini hayata geçirmek isteyen, ticari hayata girerek kendini ispatlamayı düşünen, akademik çalışmalarını ticarileştirmek isteyen ve mevcut işletmesini yeni projelerle güçlendirmek isteyen girişimcilerin başvurduğu etaptır. 2.Etap “Proje Pazarı” etkinliğini içermektedir ve bu etapta ön kuluçka programından gelen girişimci adayları projelerini Proje pazarında sergilerler. Ayrıca Proje pazarının açılış günü yapılacak ödül töreninde önkuluçkadan gelen girişimcilerden jüri sunumu sonucunda yapılacak değerlendirme ile toplam 6 proje ödüllendirilecektir ve 3.Etab’a geçmeye hak kazanacaklardır. 3.Etaba ise işletme kurmak için hazır hale gelmiş girişimcilerin “Kuluçka Programı” ile desteklendiği ücretsiz ofis ve eğitimlerle desteklenmeye devam ettiği etaptır. Bu etaba proje pazarında ödül alan girişimciler alınacaktır.

TeknoGP İle
  • Başta Erzurum’un olmak üzere Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde üretilen inovatif fikirler hayat bulacak, hazırlanan iş planları yatırımcılar tarafından desteklenebilecek,
  • Oluşacak işbirlikleri ile inovatif ürünler veya hizmetler toplumun faydasına sunulabilecek,
  • Proje sahipleri; kendilerini, iş fikirlerini yatırımcılara tanıtma imkanı bulabilecek,
  • Yatırımcılar yeni alanlara yönelerek katma değer üretecek yeni girişimlerde bulunabilecek,
  • Ülkemizi uluslararası pazarlarda temsil edecek markaların oluşması sağlanacak,
  • Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, ülke ekonomisine katkı sağlayacak, İhracat rakamlarını artırabilecek yeni iş alanlarının oluşması sağlanacaktır.

1. Etap: Önkuluçka:

Ön kuluçka programını içermektedir ve bu etap girişimci ruhuna sahip, iş fikrini hayata geçirmek isteyen, ticari hayata girerek kendini ispatlamayı düşünen, akademik çalışmalarını ticarileştirmek isteyen ve mevcut işletmesini yeni projelerle güçlendirmek isteyen girişimcilerin başvurduğu etaptır. Ön kuluçka programı olarak adlandırılan bu etapta sizin için hazırlanan desteklerin tamamı ücretsizdir.

Neler mi var?

Ofis ve altyapı: Sizin için özel hazırlanan ofiste bilgisayar, internet, mobilya, telefon, faks vb. birçok imkan mevcuttur.

Eğitim: KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alabilir ve toplamda 100.000 TL lik KOSGEB’in girişimcilik hibelerine erişebilirsiniz. Ayrıca BSTB-Teknogirişim, TÜBİTAK-1512 gibi girişimci destekleme programlarına başvurup 100.000 TL girişim desteğinden faydalanmanız için proje yazım desteği alabilirsiniz. Bunun yanında kişisel gelişiminiz için birçok eğitim, seminer ve iş gezileri de sizleri bekliyor.

Danışmanlık: TeknoGP’nin tecrübeli danışmanları ve gönüllü iş adamlarının mentörlüğünde sizleri ticari hayata alıştırıyor.

Ödül: Bu etabın sonunda projenizi hayata geçirmeniz için TeknoGP ödüllerine ulaşabilir, 2.Etapta yapılacak olan Proje Pazarında projenizi sergileyerek yatırımcı bulabilir, 3. Etapta yer alan ATA teknokent kuluçka programına katılıp ücretsiz ofis imkanlarına kavuşabilirsiniz.

2. Etap: Proje Pazarı:

Proje pazarı etkinliğini içermektedir ve bu etapta ön kuluçka programından gelen girişimci adayları projelerini Proje pazarında sergilerler. Ayrıca Proje pazarının açılış günü yapılacak ödül töreninde önkuluçkadan gelen girişimcilerden jüri sunumu sonucunda yapılacak değerlendirme ile toplam 6 proje ödüllendirilecektir ve 3.Etab’a geçmeye hak kazanacaklardır.

Neler mi var?

Stant: Ulusal boyutta yapılacak davet ile gerçekleştirilecek ve bir gün sürecek olan Proje Pazarı etkinliği boyunca Projenizi sergilemeniz için stant imkanı,

İş Birliği: Yatırımcılar ile bire bir sunum ve görüşme yapmanız için sunum ve toplantı salonları kullanım imkanı,

Etkinlik: Proje Pazarı süresince gerçekleştirilecek eş zamanlı etkinliklere katılma imkanı,

3. Etap: Kuluçka:

Kuluçka programını içermektedir ve bu Etaba proje pazarında ödül alan girişimciler alınacaktır. Ön kuluçkadan gelen girişimciler bu etap’ta şirketleşecek, eğitimler almaya başlayacaklardır. ATA Teknokent’in 1 yıllık ücretsiz ofis ve altyapı desteklerini alacak olan kuluçka firmaları eğitim ve mentorlükler ile ticari hayatta sağlam adımlarla ilerleyeceklerdir.

Neler mi var?

Ofis ve altyapı: Şirketinizi kurmanız veya mevcut şirketinizi taşımanız için ücretsiz ofis imkanı ve altyapı desteği,

Eğitim: Şirketini yeni kurmuş girişimciler için özel olarak planlanan eğitimler ile ticari başarı yakalama imkanı,

Danışmanlık: TeknoGP’nin tecrübeli danışmanları ve gönüllü iş adamlarının mentörlüğünde sizleri ticari hayatta karşılaşacağınız risklere karşı koruma imkanı,

Mali ve Hukuki Müşavirlik: Mali ve Hukuki konularda bir yıl boyunca danışmanlık imkanı,

Ödüller

Yeni Girişimci:

1.’ye: 20.000TL
2.’ye: 15.000 TL
3.’ye: 10.000 TL
4.’ye: 5.000 TL

Akademisyen:

1.lik: 15.000 TL

Yeni İşletme:

1.lik: 15.000 TL

Takvim

Başvuru başlangıç tarihi: 03 Kasım 2015

Son Başvuru Tarihi: 15 Ocak 2016

Önkuluçka dönemi başlangıç tarihi: 14 Şubat 2016

Proje pazarı: 16 Nisan 2016

Kuluçka dönemi başlangıç tarihi: 17 Nisan 2016

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen