-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

22 Kasım 2015 Pazar

1 Aralık Dünya AIDS Günü Kampanyası

1 Aralık Dünya AIDS Günü’ne GENÇ yaklaşımını katmak, cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunu gündemde tutmak, gençlerin bu alandaki ihtiyaçlarını ortaya koymak, HIV ve AIDS’le yaşayan bireylerin insan haklarına dikkat çekmek ve HIV/AIDS ile yaşayan bireylere yönelik ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla çeşitli gençlik kuruluşları 1 Aralık Genç İnisiyatif adı altında bir araya geliyor. İnisiyatif çatısı altında 2011 yılından beri düzenlenen etkinliklerde, Türkiye’nin farklı illerinde;
  • Gençler haklarını savunmakta
  • HIV/AIDS’le yaşayan insanların yanlarında yer almakta
  • Ayrımcılığa karşı seslerini yükseltmektedir.

1 Aralık Genç İnisiyatifi, HIV/AIDS de dâhil olmak üzere cinsel sağlık üreme sağlığı içerisinde gençleri bu kadar etkileyen konularda, gençlerin sesinin duyulmasının ne kadar anlamlı olduğunun altını çizmektedir. 1 Aralık Genç İnisiyatifi gençlerin inisiyatif aldıkları ve onların bugün de yarınki kadar önemli olması için çabalayan bir platformdur. “Gençler olarak cinsel sağlık, üreme sağlığı haklarımızı talep ediyoruz ve politikalara doğrudan dâhil olmak istiyoruz!”

Bu süreçte yaşa uygun, kapsamlı cinsel sağlık eğitiminin zorunlu eğitim müfredatında yer alması, yaygın genç dostu sağlık hizmetlerine erişim ve gençler için alınan kararlarda karar süreçlerine katılım talepleri vurgulamaya ve tüm bunlara destek bulmaya çalışılacak.

Bilgi notu için tıklayınız

Kampanyaya katılmak isteyen örgütlenmeler, gençlik grupları ve sivil toplum kuruluşları bilgi notunu inceledikten sonra 22 Kasım 2015 Pazar günü 17.00’a kadar ETKİNLİK GİRİŞLERİ ni yapabilir ve MATERYAL TALEBİ nde bulunabilir. Soru ve sorunlarınız için bulut.oncu@tog.org.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen