-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

21 Kasım 2015 Cumartesi

Özgürlük için Basın Projesi II.Ulusal Konferansı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen Sivil Düşün Programı Ağlar ve Platformlar Hibe Programı kapsamında finanse edilen Özgürlük için Basın/Press for Freedom Projesi II.Ulusal Konferansı 7 Aralık 2015 09:00-13:00 saatleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Özgürlük için Basın projesi genel anlamda ifade ve basın özgürlüğü için yeni bir platform kurmayı, karar alma süreçlerini etkileyen medya personelinin, sivil toplum yapısının kapasitesini artırmayı ve böylece demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularındaki kamuoyu tartışmalarına katılan daha dinamik bir sivil toplum yaratmayı amaçlamaktadır.

Proje kapsamında yerel gazetecilerden, avukatlardan, STK çalışanlarından, akademisyenlerden oluşan, medyanın bağımsızlığına, insan hakları, sosyal içerme, ifade özgürlüğü, demokratikleşme konularına öncelik veren, Avrupa Birliği’nin temel değerlere bağlı yeni bir “İfade Özgürlüğü ve Basın Etiği Daimi Komitesi” kurulmuştur. Daimi Komite, bir ulusal ve yedi bölgesel komiteden oluşmaktadır.

İfade Özgürlüğü ve Basın Etiği Daimi Komitesi, proje boyunca Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü konusundaki son durumu özetleyen aylık ve yıllık raporlar hazırlamaktadır. Bu raporlar proje internet sitesi adresinde düzenli olarak yayınlanmaktadır.

7 Aralık 2015 tarihinde Ankara’da 2014-2015 yılı boyunca hazırlanan raporlarının tartışılacağı, genel katılıma açık II. Ulusal Konferans düzenlenecektir. Gazeteciler, medya temsilcileri, politikacılar, sivil toplum temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerin katılacağı II. Ulusal Konferansa katılım için aşağıdaki başvuru formunu doldurup ankaragazetecilercemiyeti@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Özgürlük için Basın II. Ulusal Konferans Başvuru Formu için tıklayınız.

Özgürlük için Basın II.Ulusal Konferans Programı için tıklayınız

Konferansa kabul edilen kişilere kasım ayı içerisinde mail ile bilgilendirme yapılacaktır. Katılımcıların yol-konaklama masrafları karşılanmamaktadır.

Sorularınız için: 0 312 427 15 22 telefon numarasından ya da 
mervekartal@pressforfreedom.org adresinden Merve Kartal ile temasa geçebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen