-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

20 Ağustos 2015 Perşembe

Sağlığın Kimyasını Keşfedin


Kimya, sağlığımız için oldukça önemli bir yere sahip. Kimya alanında yapılan yenilikler sayesinde bugün daha uzun ve sağlıklı yaşayabiliyoruz. İnsan ömrü, bu sayede geçmiş yüzyıla oranla 30 yıl daha uzayabiliyor.

Kimyanın özünü nanoteknolojideki ve tıbbi maddelerdeki gelişmeler oluşturuyor.

Bu gelişmeler ışığında, sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde büyük etkisi olan ”kimya” konusuna ağırlık vermek istiyoruz.

Kimya sayesinde daha kaliteli bir hayata sahip olmamız mümkün mü? 
Yeni buluşların günlük hayatımıza faydaları nelerdir ? 
“Sağlığın Kimyasını Keşfedin” 

konulu Herkes için Bilim Konuşması, bu soruların cevaplarını bulmamıza yardımcı olacak.

TWITTER SORULARI VE PERISCOPE CANLI YAYINI

Sağlığın Kimyasını Keşfedin konusundaki sorularınızı bizimle Twitter’dan #herkesicinbilim hashtagiyle paylaşabilirsiniz, ayrıca konuşmayı yine twitter üzerinden Periscope yoluyla bulunduğunuz yerden canlı izleyebilrsiniz.

Periscope yayınımız 08 Eylül’de saat 20.00’da başlayacak. Periscope uygulamasını mobil telefonunuza ya da tabletinize indirip trBritish’i takip etmeniz yeterli.

“Sağlığın Kimyasını Keşfedin” konuşması sırasında Skytürk 360 tarafından çekim yapılacaktır.

KONUŞMACI HAKKINDA

Profesör David Phillips

David Phillips, lisans ve doktora çalışmalarını Birmingham Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 1967 yılında Southampton Üniversitesi Fiziksel Kimya kürsüsünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamadan önce Austin/Texas (ABD) ve Moskova’da (SSCB) doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur. 1989 yılında Londra Imperial College bünyesinde Fiziksel Kimya profesörü olarak görev yapmaya başlamış ve 1992 yılında Kimya Bölümü Başkanı, 1999 yılında ise Hofmann Kimya Profesörü unvanlarını almıştır.

Halen Londra Imperial College bünyesinde Kıdemli Bilim Temsilcisi, Onursal Profesör ve Kıdemli Araştırma Müfettişi olarak görev yapmaktadır.

Profesör Phillips, bilimin halk tarafından anlaşılması ve halka aktarılması alanında Royal Society tarafından verilen Michael Faraday Ödülünü almıştır. Fotokimya alanında 594 araştırma, rapor ve inceleme yayınlamıştır.

1999 yılında, bilime sunduğu katkılardan dolayı Kraliçe’nin Doğum Günü Payeleri kapsamında OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) ve kimya bilimine hizmetlerinden dolayı 2011 Yeni Yıl Payeleri kapsamında CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) payelerine layık görülmüştür. Kraliyet Kimya Cemiyetinde Başkanlık görevinde bulunmuştur. 2010 yılında yürüttüğü bu görevin ardından çalışmalarına Eski Başkan olarak devam etmektedir. 2015 yılında Kraliyet Cemiyeti Üyeliğine seçilmiştir.

Detaylı bilgi ve kayıt olmak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen