-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

20 Ağustos 2015 Perşembe

Otomobilsiz Kent Günü


Her yıl 16-22 Eylül tarihleri, dünyanın çeşitli kentlerinde ‘hareketlilik haftası’ olarak kutlanmaktadır. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları; sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemlerinin ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi için, hafta boyunca her gün ayrı bir konuya odaklanan etkinlikler planlanmaktadır.

Hareketlilik haftası boyunca dünyada iki yüzün üzerinde kentte milyonlarca kişinin katılımı ile toplu taşıma günü, bisiklet günü, otomobilsiz kent günü, yaşayan sokaklar / yeşil yollar günü, çevreye duyarlı ulaşım günü, çevre ve sağlık günü adı altında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

İzmir’de, gönüllülerin girişimi ile başlatılan bir proje ile 22 Eylül 2014 günü ilk kez Otomobilsiz Kent Günü olarak kutlanmıştır. İzmir Kent Konseyi çatısı altında toplanan proje ekibinin çalışmaları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İzmir Otomobilsiz Kent Günü, 16 Eylül 2015 tarihinde Plevne Bulvarı’nın trafiksizleştirilmesi ile gerçekleşirilecektir.

Bizler de sizlerle birlikte gün boyu sürecek etkinliklerde, “16 Eylül İzmir Otomobilsiz Kent Günü”ne tanıklık etmek ve tüm gün motorlu taşıt trafiğine kapatılacak Plevne Bulvarı’nda bir araya gelmek ve kent yaşamında ulaşım türlerinde çeşitlilik yaratılarak, farklı ulaşım biçimlerinin amaca hizmet edecek şekilde akıllı seçimlerle kullanılabileceği bir İzmir için taleplerimizi duyurmak istiyoruz.

Sizleri, birçok sivil toplum örgütünün ve kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan, sergi ve atölye çalışmaları, konserler, tiyatro ve dans gösterileri, bilgi yarışmaları ve spor etkinlikleri gibi birçok aktivitenin yer alacağı 16 Eylül İzmir Otomobilsiz Kent Günü’nde daha yaşanılabilir bir kent için bir arada olmaya davet ediyoruz.

“Seç. Değiştir. Birleştir.”
İzmir Kent Konseyi

Etkinlik Facebook Sayfası için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen