-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

13 Ağustos 2015 Perşembe

ENG-KAD katkısı ile BM'in Engelli Kadınların Haklarına ilişkin Görüş Belgesi

Engelli Kadın Derneği, Dünyada engelli haklarını düzenleyen tek belge olan Birleşmiş Milletler (BM) Engelli Hakları Sözleşmesi’nin engelli kadınlarla ilgili maddesine açılık getirmek için genel yorum taslağı hazırlanmasına katkıda bulundu.

BM Engelli Komitesi, hazırladığı taslakta engelli kadınların zorla kısırlaştırılması ve kürtaj edilmesi, cinsel şiddete maruz kalması konularında ciddi şekilde endişe ettiğini belirtti. BM Engelli Hakları Komitesi sözleşmenin istediği düzeyde anlaşılmayan maddeleri hakkında General Comment (Genel Yorum) yayınlıyor. Komite son olarak, sözleşmenin engelli kadınlarla ilgili 6. maddesi üzerine Genel Yorum yayınlamak için bir taslak metin oluşturdu. Bu taslağa Türkiye'den Engelli Kadın Derneği'nin (ENGKAD) gönderdiği yorumu da kabul edildi.

BM Genel Yorumunun tam metnine bu bağlantıdan ulaşabilir, Engelli Kadın Derneği'nin çalışması konusunda Bianet'te yayımlanan incelemeyi bu bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Engelli Kadın Derneği hakkında daha fazla bilgiye web sitesinden ve Facebook hesaplarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Eng-Kad tarafından Sabancı Vakfı desteği ile hazırlanan ve engelli kadınların deneyimleri konusunda merak edilen konulara yanıt veren "Sıkça Sorulan Sorular" kitapçığına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen