-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

6 Aralık 2015 Pazar

TÜSEV Filantropi Profesyonelleri Eğitim Programı

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), bağışçıları farklı sosyal yatırım araçları ile tanıştırmak, dünyadaki gelişimleri aktarmak ve planlı bağışçılığa geçişi kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü Değişim için Bağış Projesi kapsamında STK profesyonellerine yönelik olarak Filantropi Profesyonelleri Eğitim Programını yürütüyor.

Filantropi Profesyonelleri Eğitim Programı filantropinin gelişimini önemseyen ve bunun için gerekli olan bilgi ve becerilerini bir üst seviyeye taşımak isteyen STK çalışanlarına yönelik olarak tasarlandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda belirlenecek olan 12 sivil toplum profesyoneli, akran öğrenme ve uzmanlarla birebir çalışma yöntemleriyle her ay yarım günlük sunum, tartışma, pratik ve deneysel etkinliklerden oluşan bir öğrenme ve uygulama programına dahil olacaklar.

Neden Böyle bir programa ihtiyaç duyuldu?

Türkiye’deki köklü hayırseverlik geleneğinin yansıması olarak bireyden bireye yapılan bağış ve yardımlar devam ederken, dernek ve vakıflara bağış yapmak isteyen kişi ve kuruluşların sayısı da artıyor. Topluma katkı programları başlatan şirketler ve bu kapsamdaki uygulamalar giderek yaygınlaşıyor. Bağışçılar sivil toplum kuruluşları ve projeleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi, bu çalışmalara katılım ve katkı sağlamayı giderek daha fazla önemsiyor. Bağışçıların toplumsal ihtiyaçlar hakkında farkındalıklarını artırmak, bağış stratejisi oluşturmalarına yardımcı olmak, onları alanda çalışan kuruluşlarla buluşturmak ve ihtiyaç duydukları bilgi kaynaklarını sağlamak bağışçılık kültürünü geliştirmeyi hedefleyen kuruluşların gündemindeki öncelikler arasında yer alıyor. TÜSEV bu alandaki çalışmalarının bir parçası olarak bağışçılığın gelişmesi ve yaygınlaşması konusunda çalışan ya da çalışmak isteyen STK çalışanlarının profesyonel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Filantropi Profesyonelleri Eğitim Programı’nı hayata geçiriyor.

Değişim için Bağış Projesi kapsamında 2014 ve 2015 yıllarında iki kez düzenlenen Programa gençlik çalışmalarından, eğitime, çevre korumasından kadına karşı şiddetin önlenmesine kadar birçok farklı alanda çalışan STK’lardan temsilciler katıldı. Kaynak geliştirme, kurumsal ilişkiler, STK yönetimi, bağışçı ve gönüllü ilişkileri gibi pek çok farklı alanda deneyimi olan katılımcılar program süresince birbirlerinden öğrenme ve deneyim paylaşmanın yanı sıra uzmanların paylaştıkları pratik bilgilerden faydalanma fırsatı buldular. Programın mezunları filantropinin gelişmesi için yaptıkları çalışmalara Filantropi Profesyonelleri Çalışma Grubu ile devam ediyorlar.

Programın Sundukları

Başvuruların değerlendirilmesi sonunda belirlenecek 12 STK profesyoneli Program kapsamında aşağıda sıralanan imkânlardan yararlanabilecektir:
  • Altı ay süresince ayda bir kez düzenlenecek yarım günlük eğitim modüllerinde bilgi paylaşımı, uzmanlarla etkileşim ve grup çalışmalarına katılım,
  • Stratejik bağışçılık, hibe program yönetimi ve etkili kurumsal sosyal sorumluluk programları gibi bağışçılığın gelişimine yönelik alanlarda bilgilenme, bu alanlarda katkı sağlayabilir duruma gelme,
  • Bireysel ve kurumsal bağışlar ile ilgili yasal ve vergisel düzenlemeler hakkında bilgi edinme,
  • Katılımcıların uzmanlıkları doğrultusunda hazırladıkları blog yazıları ve program ile ilgili deneyimlerini degisimicinbagis.org sitesinde yayınlama,
  • TÜSEV’in üyesi olduğu EFC, WINGS, DAFNE gibi uluslararası ağlardan gelen bilgi ve kaynaklardan yararlanma,
  • Türkiye’de filantropi üzerinde oluşturulan ilk çalışma grubu olan ve mezunlardan oluşan Filantropi Profesyonelleri Çalışma Grubunun parçası olarak bağışçılığın gelişmesi için TÜSEV kolaylaştırıcılığında yapılan çalışmalara katkı sağlama.

Başvuru Kriterleri

Aşağıdaki kriterleri karşılayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.
  • STK’larda en az 2 yıl çalışma deneyimi,
  • Bir STK’nın bağışçılık ilişkileri, kaynak geliştirme, kurumsal ilişkiler gibi alanlarından birinde çalışıyor olma. STK’larda gönüllü çalışanlar da programa başvurabilir, ancak tam zamanlı çalışanlara öncelik verilecektir.
  • Program konuları hakkında deneyime sahip olma ve bu deneyimleri diğer katılımcılarla paylaşma.
  • Türkiye’de filantropinin geliştirilmesi için çalışıyor veya çalışmayı istiyor olma.
  • 40 yaşın altındaki STK temsilcilerine öncelik verilecektir.

*Programa İstanbul dışından yapılan başvurular kabul edilecektir. Ancak İstanbul dışından katılacak kişilerin masrafları karşılanmamaktadır.

Beklentilerimiz
  • Katılımcıların Ocak – Haziran 2016 arasında her ayın son Salı günü 14:00 – 18:00 arası gerçekleşen eğitim modüllerine düzenli olarak katılmaları ve
  • Katılımcıların modüllerden önce paylaşılan materyalleri okuyarak modüllere aktif katılım sağlamaları beklenmektedir.

Başvuru Süreci

Programa başvurmayı düşünenlerin güncel özgeçmişleri ile birlikte başvuru formunu 21 Aralık 2015 Pazartesi 18:00’e kadar doldurarak degisimicinbagis@tusev.org.tr adresine göndermesi gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru sonuçlarının 28 Aralık 2015 Pazartesi günü yayınlanması planlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen