-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

29 Aralık 2015 Salı

“Tohum ve Tarım” Temalı Fotoğraf Yarışması


Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) tarafından düzenlenen “Tarım ve Tohum” fotoğraf yarışmasının konusu; insan hayatının en önemli ve en temel ihtiyacı olan gıdaların temelini oluşturan tarımdır. Tarımsal üretimde ise en önemli unsurlardan biri olan tohum hem mucizevi bir oluşum hem de insanlığın vazgeçilmezidir. Yarışma, bu kareleri deklanşörünüzle kaydetmeye çağırıyor.

Yarışmanın amacı, yurt çapında kişilerin tarımsal üretime olan ilgisini artırmak, yaratıcı çalışmalarını desteklemek, toplumda tarım ve tohumun öneminin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla “Tarım ve Tohum ” konulu fotoğraf yarışması düzenlenmiştir.

Son Başvuru Tarihi: 19 Şubat 2015’tir.

Yarışma Bölümleri:

Yarışma; dijital (sayısal): Renkli fotoğraf olmak üzere tek kategoridedir.

Katılım Koşulları:
  1. Fotoğraf yarışması; Seçici Kurul Üyeleri, TFSF Temsilcisi ve TODAB çalışanları ile birinci derece yakınları dışında, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu, tüm kişilere açıktır.
  2. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  3. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 4 (dört) adet Sayısal Renkli eserle katılabilir.
  4. Gönderilecek eserler, T.C. kanunlarına ve genel ahlak kurallarına aykırı olmayacaktır.
  5. Fotoğrafların, fotoğraf makinesiyle ve yarışmacı tarafından çekilmiş olması gerekmektedir. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  6. Fotoğrafın orijinal olması ve dijital ortamda değiştirilmemiş olması gerekmektedir. Keskinlik, kontrast, saturasyon, ışık ve renk ayarları, “crop”lama gibi basit müdahalelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş; fotoğrafın belgesel değerini değiştirecek şekilde orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklendiği veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Buna ek olarak HDR (High Dynamics Range) tekniği kullanılan fotoğraflar da yarışma dışında tutulur.
  7. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
  8. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır; katılımcı hakkında kural ihlali işlemi yapılır. Anılan ödül iptal edilir, yeri boş bırakılır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.
  9. Kural ihlali yapan kişilerin TFSF onaylı yarışmalara katılımı, TFSF Yarışma İlkeleri gereğince 1 (bir) yıl süre ile kısıtlanır. Daha önce kural ihlali cezası almış olan katılımcıların ikinci defa kural ihlali yapması durumunda TFSF onaylı yarışmalara katılımı, TFSF Yarışma İlkeleri gereğince süresiz olarak kısıtlanır. Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.
  10. Ödül alan fotoğrafların hiçbir şekilde müdahale edilmemiş orijinal dia pozitif, negatif ya da dijital dosyaları incelenmek üzere istenildiğinde Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB)’ne gönderilebilecek şekilde hazır olmalıdır.
  11. Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) sorumlu olmayacaktır.
  12. Bu yarışmaya fotoğraf göndererek katılanlar tüm katılım şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.
  13. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB), Jüri ve TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Yönergesi ile TFSF YK’nin kararları geçerlidir.

Yarışma şartnamesi ve başvuru için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen