-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

29 Aralık 2015 Salı

Stratejik Planlama ve Kaynak Geliştirme Programı


TACSO Projesinin STÖ’lerin  kapasitesini geliştirme hedefine katkıda bulunmak amacı ile Türkiye’deki kaynak kuruluşu STGM ile birlikte hayata geçireceği Stratejik Planlama ve Kaynak Geliştirme Programının hedef grubunu,  üyeleri STÖ’ler olan sivil ağlar ve platformlar oluşturuyor. Programa katılım için bu açık çağrıya başvuru gönderenler arasından 5 STÖ ağı/platformu seçilecek; seçilen  her bir ağın misyonu ve işleyişinde anahtar görevler üstlenmiş olan 4 temsilcinin Programa katılımı sağlanacaktır.

Programa başvuracak STÖ Ağları/Platformları  için uygunluk kriterleri şunlardır:
  • En az iki yıldır, stratejik planlama süreçleri yerine getirmeseler de,  açık bir misyonla ve belirli hedeflerle bir arada çalışan,
  • Savunuculuk, izleme, kampanya gibi faaliyetleri yürüten
  • Kısa süreli (ad-hoc), kendiliğinden (spontane) koalisyonlar yerine, benzer alanda çalışan ve etkilerini güçlendirmek için bir araya gelmiş olan 
  • Üyeleri STÖ’ler olan, ve merkezi bir koordinasyonun ana yürütücüsü olmak yerine, ağ/platformun işleyişi için  üyelerinin aktif katılımını sağlamayı prensip edinmiş  STÖ ağları/platformlardır.

Program kapsamında üç bileşen bulunmaktadır:
  1. Her bir katılımcı ağdan 4 temsilcinin katılımı ile 18-19-20 Ocak 2016’da Ankara’da bağımsız uzmanlarla gerçekleştirilecek üç günlük eğitim/ atölye çalışması (taslak stratejik planların ve kaynak geliştirme planlarının hazırlanması)
  2. Üstteki eğitim oturumunun devam çalışması olarak, her bir katılımcı ağ için, kendi yerleşkelerinde taslak dokümanların son haline getirilmesi veya tamamlayıcı çalışmaların yapılması amacı ile, TACSO/STGM kolaylaştırıcılığı ile en az 1 yüz yüze teknik destek atölyesi düzenlenecektir. Bu devam çalışmaları; 2016, Şubat ve Mart ayları içinde gerçekleşecektir.
  3. Katılımcı ağların tanınırlığının artması  ve misyonları konusundaki bilinirliğin gelişimi  için TACSO/STGM tarafından yürütülecek destekleyici çalışmalar.

Yukarıda hedef grup ve başvurma koşullarını inceleyerek, STÖ ağınızın/platformunuzun bu Programın  katılımcı kriterlerine uygun olduğu değerlendirmesini yaptıysanız, ilgili STÖ’lerle birlikte işbirliği önerinizin kapsamını geliştirip,  “Başvuru Formu”nu doldurmanız gerekiyor.

Detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki AÇIK ÇAĞRI dokümanını inceleyiniz.

Başvuruların “Stratejik Planlama ve Kaynak Geliştirme Programı Başvurusu” konu başlığı ile info.tr@tacso.org e-posta adresine  iletilmesi için son tarih  6 Ocak 2016, saat 18:00’dir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen