-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

6 Aralık 2015 Pazar

5. AB İnsan Hakları Film Günleri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun, AB Üye Ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile düzenlediği 5. AB İnsan Hakları Film Günleri 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek.

Film günleri kapsamında, öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkes insan hakları konulu belgesel filmleri Ankara’da 7-20 Aralık ve İstanbul’da 09-18 Aralık tarihleri arasında izleyebilecek.

İstanbul’da Alman Goethe Enstitüsü, İspanyol Cervantes Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Merkezi ve İtalyan Kültür Merkezi’nde, Ankara’da ise Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak gösterimler halka açık ve ücretsiz olacak.

Festival kapsamında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 28 Avrupa ülkesinden 30’u aşkın film gösterilecek.

Savaş ve Adalet, Eşit Bile Değil ve Yaşanmaya Değer bir Dünya adlı üç ayrı kategoride gösterilecek ofilmler mültecilerin durumu, kadın ve çocuk hakları, ayrımcılık, uluslararası adalet ve iklim değişikliği gibi konuları ele alıyor. Gösterimlerden sonra film yönetmenleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve insan hakları savunucuları izleyicilerle biraraya gelerek, insan hakları sorunlarını tartışacak, sorular cevaplayacaklar.

7 Aralık tarihinden itibaren Ankara sinemalarında, 9 Aralık tarihinden itibaren İstanbul’daki seçilmiş AB kültür merkezlerinde ve 10 Aralık tarihinde de, en iyi genç yönetmenlerin AB İnsan Hakları Kısa Film Festivali Ödüllerini alacağı, Ankara Büyülü Fener Sinemasındaki ödül töreninde bizimle buluşacağınızı umuyoruz.

FİLMLER (PDF, 7.7 MB)

Ankara Programı (PDF, 34 kB)


MEKANLAR (PDF, 100 kB)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen