-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

15 Eylül 2015 Salı

TÜBİTAK Tersine Beyin Göçü Çalışmaları

Naturejobs tarafından tüm ülkelerden TÜBİTAK eşdeğeri kuruluşlar, üniversiteler, araştırma merkezleri, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan sanayi kuruluşları ile farklı deneyim seviyelerinden araştırmacıların bir araya getirilmesi amacıyla düzenlenen Naturejobs 2015 Londra Kariyer Fuarı’nda, TÜBİTAK bir tanıtım masası açıyor.

TÜBİTAK masasını ziyaret eden katılımcılar Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) hakkında son gelişmeler ile yurda dönüş kapsamında faydalanılabilecek ulusal ve uluslararası fon fırsatları hakkında Ufuk 2020 Programı Avrupa Araştırma Konseyi (Europe Research Council-ERC) ve Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Uzman ve Ulusal İrtibat Noktaları tarafından bilgilendirilecekler. Katılımcılar, gün boyunca birebir görüşmeler ve sunumlar sayesinde programlar hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı bulabilecekler.

Fuarda gerçekleştirilen 12 çalıştaydan birisi de TÜBİTAK tarafından  düzenleniyor. “Research Destination Turkey Workshop: Funding Opportunities for Brain Circulation and Research Career Development” başlığı ile gerçekleştirilecek olan Çalıştayda, Ufuk 2020 ERC Programı kapsamında tam veya yarı zamanlı olarak Türkiye’de gerçekleştirilebilecek olan büyük bütçeli öncül araştırma olanakları; Ufuk 2020 MSCA kapsamında deneyimli araştırmacıların Türkiye’ye geri dönüşü ve Türkiye’den İngiltere’ye araştırma amaçlı gidiş olanakları ile ilgili Bireysel Burslar; İngiltere ve Türkiye arasında araştırma işbirliklerini arttırma amacıyla oluşturulan Katip-Çelebi Newton Fonu ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından sunulan burslar hakkında bilgi verilecek. Ek olarak, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yeni oluşturulan Ufuk 2020 ERC ve MSCA Programlarına katılımı artırmaya yönelik özel destek ve teşvik mekanizmaları hakkında katılımcılar bilgilendirilecek.

Londra’da gerçekleştirilecek Fuar’ın adres bilgisine ulaşmak için tıklayınız.

Etkinliğe katılım ücretsizdir, kayıt yaptırılması gerekmektedir. Kayıt olmak için tıklayınız.

Etkinlik ile ilgili sorular için  destinationturkey@tubitak.gov.tr adresi ile irtibata geçilebilir. Ayrıca MSCA ve ERC Programları ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.h2020.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen