-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

15 Eylül 2015 Salı

3. Uzun Metraj Tematik Senaryo Yarışması


Yedi Renk Sanat Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Tematik Uzun Metraj Senaryo Yarışması’ devam ediyor. Gülden Treske, Pelin Batu, Neslihan Yeldan, Ezel Akay ,Fırat Tanış, Erkan Çıplak yeni senaryolar için bu yarışmada buluşacak. Yarışmanın bu yıl ki teması sevgisi, öfkesi, vefası, haksızlıklar karşısında sabrı ve direnişiyle toplumun rol modeli ‘kadın’ olarak belirlendi.

Kadın; narin, naif, ince, kırılgan ve derinlikli özel bir dünya…
Kadın; affedici, anaç, yürekli, rafine tercihlerin insanı…
Evlat, eş, anne…
Evde, okulda, iş yerinde, sokakta…
Sevgisi, öfkesi, vefası, haksızlıklar karşısında sabrı ve direnişiyle toplumun rol modeli kadın.

Sanat alanında düşünen ve üreten kalemleri bir tema etrafında katma değer üretmeye çağıran Yedirenk Sanat Vakfı, tematik senaryo yarışmasının üçüncüsünün konusunu ‘Kadın’ olarak belirledi.

Düşünen beyinleri kadın konusunda üretmeye davet eden Yedirenk, özellikle özüm üreten, önerme içeren, pozitif yaklaşım sergileyen eserler beklediklerini vurgularken, “sadece sorunlara vurgu yapıp geri çekilen değil, kadın konusunda söyleyecek sözü olan tüm kalemleri davet ediyoruz” çağrısını yaptı.

Kadına ait sorunlar, sıkıntılar, gerek mikro gerekse makro ölçekli tüm kadın öykülerine açık olan Yedirenk Sanat Vakfı, özellikle evrensel değerler çerçevesinde kadına bakabilen eserlerin şanslı olabileceğini de vurguluyor.

‘Kadın’ın toplumdaki yeri ve önemi üzerine pozitif bakış açısıyla film senaryosu üretilmesini amaçlayan Vakıf, günümüz dünyası ve Türkiyesi’nde mevcut konum, algı ve beklentileri aşan eserlerin müracaatını bekliyor.

Jürisinde Gülden Treske, Pelin Batu, Neslihan Yeldan, Ezel Akay ,Fırat Tanış, Erkan Çıplak ‘ın bulunduğu yarışmada birinciye 30 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ön jürinin değerlendirmelerinin ardından belirlenen senaryolar ana jüri tarafından değerlendirilecek

Başvuru İçin Son Gün: 4 Kasım

Senaryo yarışması ile ilgili soru, istek ve önerilerinizi senaryoyarismasi@yedirenk.org adresine yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen