-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

30 Eylül 2015 Çarşamba

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya Yeni Proje Serisi

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, “Youth Exchange and Global Challenges in German-Turkish Settings” adlı yeni proje serisini yakında başlatıyor. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın kaynakları ile finanse edilen bu proje serisi, birbiriyle yakından bağlantılı olan birçok değişim projesini kapsamakta. Bu bağlamda gençlere yönelik formatlar çerçevesinde güncel toplumsal gelişmeler ele alınacak. Proje serisinin amacı, Türkiye ile Almanya arasındaki gençlik değişimini sürdürülebilir şekilde yoğunlaştırmak.

Projeler hakkında:

Training for Youth Ambassadors for German-Turkish Exchange
Türkiye ile Almanya arasında gerçekleştirilen bir değişim programına daha önceden katılmış olan 30 genç, 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında gençlik elçileri için düzenlenen bir çalıştayda bir araya gelecek. Katılımcılar bu çalıştayda iki ülke hakkında sahip oldukları bilgileri geliştirip, etkinlik ve proje yönetimine giriş niteliğinde bir eğitime katılacaklar. Bu etkinlik kapsamında, katılan gençlik elçilerinin çalıştay tamamlandıktan sonra değişimde edindikleri deneyimleri ve bilgileri başka gençlere aktarabilecek know how sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Training for Youth Ambassadors for German-Turkish Exchange bir Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya projesidir ve InterCultur GmbH ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Başvuru süresi 4 Ekim 2015’te sona ermektedir.

  • Common Grounds

Meslek okulu öğrencileri, 26-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Selçuk ilçesine bağlı Şirince’de zeytin sembolizmine dayanarak sınırlar ötesi öğrenmeyi ele alan bir yaratıcılık çalıştayına katılacaklar. 30 katılımcıyı bir arayan getiren ortak yönleri; doğa, kültür ve tarihe olan ilgileri. Bu çalıştayda disiplinler arası ve yenilikçi bir yaklaşımla zeytin ve zeytin ağacının anlamı üzerinde duracaklar. İhtiyaç duyacakları araç ve gereçler ise bilim insanları, eğitimciler ve uzmanlar tarafından sunulacak. Yaşları 16 ile 25 arasında olan katılımcıların kendi fikirleri hayata geçirilecek ve projeler geliştirilecek. Bu değişim, kültürlerarası çalışmalar eşliğinde gerçekleştirilecek.

Common Grounds bir Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya projesidir ve Ege’de Atölye ve Türk Kültür Vakfı – AFS Intercultural Programs Turkey ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Başvuru süresi 15 Ekim 2015’te sona ermektedir.

  • Creative Bridges Lab – Illustrate Your Novel

Türkiye ve Almanya’dan genç yazar ve ressamlar 30 Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan bir edebiyat atölyesine katılacaklar. 14 katılımcı, kendi hazırladıkları kısa hikayeler ve çizgi romanlar üzerinde birlikte çalışacak, farklı teknikler hakkında fikir alışverişinde bulunacak ve Barbara Yelin gibi karikatüristlerden yeni şeyler öğrenecekler. Bu bağlamda “gelecek vizyonları” ve “sosyal değişim” konuları üzerinde konuşulup çalışmalar yapılacak. Atölye çalışmasında oluşturulan eserler, projenin sonunda bir okuma eşliğinde canlı çizimlerle sunulacak.

Creative Bridges Lab – IllustrateYourNovel bir Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya projesidir ve Goethe-Institut İstanbul ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Başvuru süresi 15 Ekim 2015’te sona ermektedir.

Daha fazla bilgi kısa sürede yayınlanacak:

  • Creative Bridges Lab – Visual Storytelling

14 genç, 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Leipzig ve Çanakkale’de bir fotoğraf ve video atölyesinde buluşma fırsatını elde edecek. İki şehirde yaşanan sosyal değişim, katılımcılar tarafından video formatında yürüyüşler ve fotoğraflar aracılığıyla yaratıcı bir şekilde ele alınıp yansıtılacak. Bu proje, her iki ülkede fotoğrafçılık ve video alanında çalışan yaratıcı genç insanları bir araya getirip sanatsal paylaşımı yoğunlaştırmayı amaçlamakta. Yapılan çalışmalar proje sonunda herkese açık bir şekilde sunulacak.

Creative Bridges Lab – Visual Storytelling bir Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya projesidir ve Anadolu Kültür ve Mahal Sanat ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Bu proje için başvurular bitmiştir.
  • Creative Bridges Lab – Bridging Rhythms

Almanya ve Türkiye’den 18 ve 25 yaş arasında yirmişer genç, müzik ve dans yoluyla kendilerini ifade ediş şekillerini birbirlerinden öğrenmek maksadıyla altı günlük bir dans ve müzik atölyesi kapsamında 2-8 Aralık 2015 tarihleri arasında Köln’de biraraya gelecekler. Bir atölye çalışması ve sanat ve kültürden formal olmayan yöntemler ile gençler, benimsemiş oldukları alışkanlıkları ve davranış biçimlerini dans ve müziğin gücü aracılığıyla nasıl günlük hayatlarına taşıyabileceklerini deneyimleyecekler. Atölye çalışması bu gençlerin topluma katılımlarını desteklemeyi ve bu alanda yeni dürtüler edinmelerini amaçlıyor.

Creative Bridges Lab – Bridging Rhythms bir Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya projesidir ve Roots and Routes Cologne e.V. ve Barış İçin Müzik Vakfı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Daha fazla bilgi kısa sürede yayınlanacak:

  • Sport and Society – Empowering Young Women

Türkiye ve Almanya’dan genç kadın sporcular 29 Kasım-3 Aralık 2015 tarihleri arasında Güstrow şehrinde (Mecklenburg-Vorpommern) “Spor ve Toplum” konulu kültürlerarası bir seminerde bir araya gelecekler. Yaşları 18 ile 25 arasında olan 40 genç kadın, spor aracılığıyla toplumsal konuların nasıl tartışılıp anlatılabileceğini, sporda fair play, takım ruhu ve saygının günlük yaşamda ne anlama gelebileceğini ve daha fazla sosyal katılımda bulunmaları için gençleri nasıl motive edebileceklerini öğrenecekler. Seminerin amacı, katılımcıları spor yoluyla eğitim alanında birer multiplikatör olarak yetiştirip onların bu şekilde Türkiye-Almanya arasındaki değişime gelecekte aktif katkı sunmalarını sağlamaktır.

Sports and Society – Empowering Young Women bir Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya projesidir ve Deutsche Sportjugend ve Gençlik Servisleri Merkezi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilmektedir ve Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Başvuru süresi 15 Ekim 2015’te sona ermektedir.

Daha fazla bilgi kısa sürede yayınlanacak:


Şimdi başvurun: “Willkommen Türkei! Hoşgeldin Almanya! Almanya-Türkiye Öğrenci Değişimi Projeleri”

“Willkommen Türkei! Hoşgeldin Almanya! Almanya-Türkiye Öğrenci Değişimi Projeleri” bir Robert Bosch Stiftung programıdır, Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından yürütülmektedir ve Türkiye’de Goethe-Institut Istanbul ile ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.

Bu program, öğrencilerine ziyaret ve karşı ziyaret yoluyla diğer ülkeyi tanıma ve yeni bağlantılar kurma olanağı sunmak isteyen tüm ilkokul üstü Almanya’dan ve Türkiye’den okullara yöneliktir. Programın amacı, Almanya ve Türkiye’den öğrencileri bir araya getirerek, fikirleri ve ilgi alanları doğrultusunda ortaklaşa bir proje hazırlatmaktır. Bunun için yoğun hazırlık ve değerlendirme çalışmalarının yürütülmesi koşullar arasında yer almaktadır. Ayrıca proje desteği için Almanya’dan ve bir Türkiye’den birer okulunun birlikte çalışması gerekmektedir.

Aktuel başvuru süresi 15 Ekim 2015 tarihinde sona ermektedir. Bu tarihe kadar Almanya’dan okullar kendileri ve Türkiye’de ortak çalıştıkları okullar adına başvurabilirler. Başvurular sonucu açık olarak incelenecek. 5. sınıftan itibaren her tür okulun başvurusu kabul edilecektir. Başvurularınızı bir an önce Gençlik Köprüsü’ne göndermeniz rica olunur.

Daha fazla bilgi:



&&&&&&&

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya Facebook ve YouTube’ta

Çalıştaylar, network buluşmaları, başvuru süreleri, yaratıcı ortak çalışmalar ve kültürel paylaşım: Güncel gelişmeleri takip etmek istiyorsanız, projeler, fotoğraflar ve videolar ile ilgili tüm önemli bilgileri Gençlik Köprüsü’nün Facebook sayfasında ve YouTube kanalında bulabilirsiniz. Bizi desteklemek için Facebook’ta “Beğen” tuşuna basabilir ve YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz. Teşekkürler!

&&&&&&&

Veri Tabanı: Proje bulma, Projeler tanıtma ve Hibe başvusurunda bulunma

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın veri tabanı Türkiye ve Almanya arasındaki öğrenci ve gençlik değişimindeki program, proje ve işbirliği imkânları hakkında ayrıntılı olarak bilgi vermektedir. Bu sayede öğrenciler, gençler, mesleki eğitim görenler, üniversiteye gidenler, öğretmenler, uzman elemanlar, ebeveynler ve diğer ilgilenenler kendileri için en uygun değişim projesini bulmak için arama yapabilmektedir. Türkiye ve Almanya arasındaki öğrenci ve gençlik değişimi alanında faaliyet gösteren iki ülkenin bütün kuruluşları veri tabanında kendi programları hakkındaki bilgileri geniş bir kamuoyuna sunmaya davetlidir. İlgi duyanlar burada hem partner kuruluşlar bulabilir ve irtibata geçebilirler hem de kendi kuruluş ve projelerinin tanıtımını yapabilirler. Ayrıca veri tabanı üzerinde hibe için başvuruda bulunmak da mümkündür.

&&&&&&&

İş İlanları
  1. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya Proje Koordinatörü arıyor

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya en kısa sürede işe başlamak üzere tüm gün çalışacak (haftada 40 saat) bir Proje Koordinatörü aramakta. Görevleri arasında yenilikçi konu başlıkları oluşturma, mevcut programların geliştirilmesi ve Türkiye-Almanya arasında gerçekleştirilen öğrenci ve gençlik değişimi projelerinin planlanması ve yürütülmesi bulunmakta. Çalışma yeri Düsseldorf.

Başvuru süresi 9 Ekim 2015’te sona ermektedir.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.  (Bilgiler Almanca)

&&&&&&&

Program Ofisi Türkiye’nin yeni adresi var

Türkiye veya Almanya’da bir proje ortağı arayışınızda size yardımcı oluyor, Türkiye-Almanya arasındaki öğrenci ve gençlik değişimi ile ilgili danışmanlık hizmeti veriyor ve ayrıca teşvik başvurularında destek sunuyoruz:

Program Ofisi Türkiye

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Hobyar Mah. Aşirefendi Cad. No: 20
Ankara-Konya Han Kat: 4
34112 Eminönü-Fatih, İstanbul
T +90.212.5220030
info@genclikkoprusu.org

Program Ofisi Almanya

Deutsch-Türkische Jugendbrücke
Ministerium für Familie, Kinder, Jugend, Kultur und Sport des Landes Nordrhein-Westfalen
Haroldstraße 4, 40213 Düsseldorf
T +49.211.837.2636
info@jugendbruecke.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen