-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

18 Ocak 2018 Perşembe

İş Fikrinize 150.000 TL Hibe

Değerli Girişimci,
2017 çağrısında nBiGG olarak destek verdiğimiz 14 girişim takımının tamamı, %100 başarı ile TÜBİTAK desteğine ulaştılar! Siz de bu deneyimin bir parçası olmak istemez misiniz? nüvEGE Kuluçka Merkezi (nuvege.org) olarak BİGG-Anahtar (gazibigg.com) ile gerçekleştirdiğimiz resmi işbirliği kapsamında aşağıdaki hizmetleri ücretsiz olarak sunuyoruz:
– TÜBİTAK BiGG Programı’na yönelik ön kuluçka desteği
– İş modelleme ve iş modelinden iş planına geçiş desteği
BiGG-Anahtar ekibi ile birlikte en iyi girişim takımlarının TÜBİTAK BiGG desteğine ulaşmaları için yol arkadaşlığı yapıyoruz.
nBiGG başvurunuz resmi uygulayıcı kuruluşlardan biri olan Gazi Teknopark’ın programı BiGG-Anahtar başvuruları ile aynı statüyü taşımaktadır.
Başvuru formu için tıklayınız.
TÜBİTAK’ın resmi uygulayıcılarından BİGG-Anahtar (gazibigg.com) ile nüvEGE arasındaki resmi işbirliği kapsamında en iyi girişim takımlarının TÜBİTAK BiGG desteğine ulaşma süreçlerine yol arkadaşlığı yapıyoruz.
Kısacası nBiGG başvurunuz resmi uygulayıcı Gazi Teknopark programı BiGG-Anahtar başvuruları ile aynı statüyü taşır; teknoloji odaklı iş fikirlerinizi bekletmeyin, 2018 çağrısı için 25 Ocak 2018’e kadar başvurunuzu iletin!
Kimler başvurabilir?
  1. Örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezunolabilecek durumdaki öğrenciler
  2. Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış adaylar programa başvuru yapabilirler.
  3. Lisans üstü dereceniz yoksa üniversite diplomanızı bir örgün eğitim kurumundan almış olmanız gerekiyor.
  4. Daha önce TÜBİTAK 1512 ya da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Programlarından destek aldıysanız başvurmanız mümkün değil.
  5. Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir şirkette ortaklığınızın olmaması gerekiyor. Başvuru öncesi şirket ortaklık yapısından ayrılması durumunda başvuru yapılabilir.
Mevzuat gereği, destekten örgün öğrenim veren üniversitelerin mezunları faydalanabilir. Açık öğretim fakülteleri örgün öğrenim vermediğinden, mezunları bu programa başvuramaz.
Başvuru kriterlerini karşılamaları doğrultusunda yabancı uyruklu kişiler bireysel başvurularını iletebilirler.
İş fikri konularında sınırlama var mıdır?
2018 çağrısı kapsamında tematik alanlarda başvuru toplama söz konusu olabilir. Olası sınırlamalar resmi çağrıda netleşmektedir. TÜBİTAK tarafından getirilecek herhangi bir sınırlamada, çağrıya konu teknoloji alanları dışındaki iş fikirleri hizmet ve destek kapsamında bırakılabilir.
Fikrinizin test etmek için “İş Fikri Testi“ni kendinize uygulayabilirsiniz.
Desteğe başvurup kazandığımız takdirde mevcut çalıştığımız işten istifa etme zorunluluğumuz var mı?
Hayır, çalıştığınız işten ayrılma zorunluluğunuz yok. Fakat şu noktalara dikkat etmelisiniz:
  1. Başka bir yerde çalıştığınız için yeni kuracağınız firmada kendinize maaş yazamazsınız.
  2. Şu an çalıştığınız şirkette, kendi şirketinizi kurmanıza engel teşkil eden bir durum olabilir, şirketinizle görüşmenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca, tam zamanlı olarak çalışırken kendi şirketinize odaklanmak mümkün olmayacağı için kuracağınız şirketin ölü doğmasına yol açabilirsiniz!
Aynı çağrı döneminde birden fazla iş fikri ile başvuru yapılabilir mi?
Hayır, yapılamaz. Aynı çağrı döneminde tek bir iş fikri ile başvuru yapılabilir.
Çağrılar, hangi tarihlerde açılır?
Çağrı tarihlerini TÜBİTAK belirlemektedir. TÜBİTAK web adresinden Girişimcilik destekleri sekmesi seçilerek çağrılar kontrol edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen