-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

8 Temmuz 2015 Çarşamba

DAKA Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 20.05.2015 tarihi itibariyle Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı için ilana çıkmış bulunmaktadır. Program kapsamında toplam 3.000.000 TL’lik kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanmaktadır.

Proje başvuruları 18 Ağustos 2015 saat 23.59’a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılmalı ve gönderilmelidir. Saat 23.59 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Projenin KAYS üzerinden alınan çıktısı, diğer belgelerle birlikte elden 25 Ağustos 2015 saat 17.00’ye kadar DAKA’ya teslim edilmelidir. Zamanında KAYS üzerinden gönderilmeyen ve/veya matbu olarak DAKA’ya sunulmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. İlanen duyurulur.

Genel Amaç

TRB2 Bölgesinde girişimci sayısını artırarak bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamaktır.

Program Öncelikleri

Bitlis, Muş ve Van illerinde sadece zanaata dayalı üretim süreçlerini içeren projeler desteklenecektir. Öncelik 2, 3 ve 4 kapsamına giren kadınlar ve engelliler tarafından sunulan projeler ile Hakkari ilinde gerçekleştirilecek projelerde ise sektör ve il ayrımı yapılmaksızın, tüm projeler desteklenecek olup bu projelere öncelik verilecektir.

Öncelik 1: Zanaatkârlığa dayalı üretim süreçlerini içeren projeler  (savat işlemeciliği, baston, seramik hediyelik eşya üretimi vs. gibi el emeğine dayalı üretimler)
Öncelik 2: Kadınlar tarafından gerçekleştirilecek projeler
Öncellik 3: Engelliler tarafından gerçekleştirilecek projeler
Öncelik 4:Hakkâri ilinde gerçekleştirilecek projeler

Bütçe Kısıtları

► Projede görevlendirilmiş personelin net maaşları, sosyal sigorta primleri ile ilgili diğer ücret ve maliyetler ve seyahat kaleminin toplamı hibe tutarının %10’unu geçemez.
► Projenin uygulanması için mutlaka gerekli olması koşuluyla küçük ölçekli yapım işlerinin maliyeti Ajans tarafından sağlanan mali desteğin yüzde 30’unu geçemez.

Bütçe                       3.000.000 TL
Destek Miktarı Asgari tutar: 25.000 TL / Azami tutar: 75.000 TL
Destek Oranı        Hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin % 10’undan az ve % 50’sinden fazla olamaz
Süre                 12 ay

Uygun Başvuru Sahipleri ve Proje Ortakları

  1. 04.11.2012 tarih ve 28457 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında belirlenen KOBİ tanımına uyması
  2. Yeni bir işletme kurmak üzere başvuruda bulunacak gerçek kişiler
Başarı Kriterleri

Değerlendirmenin sonunda altmış beş (65) ve üzerinde puan alan başvurular başarılı projeler sayılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen