-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

18 Şubat 2016 Perşembe

Türkiye'de Ulaştırma Planlamasında İnsan Odaklı yeni bir Dönem


Avrupa Birliği AB standartlarında yeni bir Ulusal Ulaştırma Ana Planı'nın hazırlanmasında Türkiye'ye destek sağlıyor. AB Türkiye Büyükelçisi Sayın Hansjörg Haber ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, 17 Şubat 2016 günü 10:30'da Ankara Sheraton Kongre Merkezinde düzenlenecek törenle planın hazırlıklarını başlatacaklar.

Türkiye, AB'nin mali işbirliği ve bilgi paylaşımı ile AB standartlarına uygun ilk Ulusal Ulaştırma Ana Planını hazırlayacaktır. Plan Türkiye'nin ulaştırma planlama yöntemini değiştirerek, insan ihtiyaçlarına ve toplumsal faydalara daha fazla odaklanmak suretiyle daha sürdürülebilir bir yaklaşıma doğru geçmesini sağlayacaktır. Söz konusu plan 20 yıllık bir süre zarfında ülke genelinde havayolu, demiryolu, deniz ve kara olmak üzere tüm ulaştırma türlerinde uygulanacaktır. Türkiye'nin milyarlarca Avroluk bir ölçekle gerçekleşmesi beklenen ulaştırma projelerinin tümüne bu plan çerçevesinde karar verilecektir. Plan ayrıca Türkiye'nin ulaştırma ağının trans-Avrupa ağlarıyla daha iyi bütünleşmesine yardımcı olacaktır

Herkes için Sürdürülebilir, Erişilebilir, Rekabetçi Ulaştırma

AB'nin bu alana verdiği desteğin genel amacı, Türkiye için hızlı, güvenli, teknolojik olarak yenilikçi ve sürdürülebilir bir ulaştırma ağı oluşturulmasını sağlamaktır. Plan, yeni bir sürdürülebilirlik perspektifinden, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınması için gerekli ulaştırma altyapısı ve ağını tespit edecektir. Ayrıca ulusal ulaştırma ana planı kapsamında belediyeler için kentsel hareketlilik planları için rehber ilkeler hazırlanacaktır.

Avrupa Birliği ulaştırma sektöründe yeni bir sürdürülebilirlik kültürünü hedefliyor

Sürdürülebilir ulaştırma, 2014-2020 döneminde AB ve Türkiye arasındaki yeni mali işbirliğinin en önemli önceliği olarak belirlenmiştir. Yol güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, trafik tıkanıklıklarının, CO2 emisyonlarının ve hava kirliğinin azaltılması ve ulaştırma planlama süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'ye yaklaşık yarım milyar Avro tutarında hibe tahsis edilmiştir. AB, insan odaklı ulaştırmanın geliştirilmesi ve ülke genelinde daha etkili bir ulaştırma planlaması yapılabilmesi için önümüzdeki yıllarda Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edecektir. Demiryollarının geliştirilmesine yönelik projeler planlandığı şekilde devam edecektir. AB, İstanbul-Halkalı ve Bulgaristan sınırı-Kapıkule arasında yeni bir demiryolu bağlantısı yapılması amacıyla Türkiye ile birlikte çalışmaktadır. Kentler için sürdürülebilir hareketlilik planları geliştirilecek, bisiklet yolları ve yayalaştırma alanları yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen