-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

16 Ekim 2015 Cuma

TechAnkara Proje Pazarı


Yenilikçi projesi olup projesini geniş kitlelere ulaştırmak, fikrini ticarileştirmek ve yatırımcılara ulaşmak, doğru kişiler ve kurumlarla iletişim kurmak isteyenler için TechAnkara Proje Pazarı 2015 başvuruları başladı.

TechAnkara Proje Pazarı

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’nın bilim, teknoloji ve inovasyon eko-sistemini geliştirmek, girişimcilerin iş dünyası ile etkileşimini artırmak, proje ve fikirlerin tanıtımını ve pazarlamasını yapmak üzere her yıl proje pazarı etkinliği düzenlemektedir. Etkinlik sayesinde kamu destekleriyle veya kişisel girişimlerle Ankara’da hayata geçen projeler yatırımcıların ilgisine sunulmakta, etkinlik boyunca iş dünyası temsilcileri ile ikili (B2B) görüşmeler, girişimcilik eko-sisteminin farklı aktörleri ile işbirlikleri oluşturma ortamları sağlanmaktadır.

“Ankara’yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak” vizyonuyla hareket eden Ankara Kalkınma Ajansı, 2011 yılından itibaren Yenilikçi Ankara Proje Pazarı adıyla gerçekleştirdiği etkinliği, 2014 yılında ilk defa “TechAnkara Proje Pazarı” adıyla gerçekleştirmiştir. 

TechAnkara, Ankara’yı ulusal ve uluslararası bir teknoloji merkezi haline getirmeyi hedefleyen, sinerji ve en uygun stratejileri yaratarak Ankara’nın teknoloji ve araştırma potansiyelini harekete geçiren ortak bir fikir ve aksiyon markasıdır. TechAnkara, başta Ankara’daki firmalar, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri ve Ar-Ge merkezleri olmak üzere tüm Ankaralı paydaşlar tarafından desteklenen, sahip çıkılan Ankara’daki bilgi temelli eko-sistemin ortak adı olarak ifade edilebilir.

TechAnkara Proje Pazarı 2014, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ya da yürütülmüş olan 144 yenilikçi projeye ev sahipliği yapmıştır. Etkinlik ile proje sahipleri; kendilerini, iş fikirlerini, şirketlerini; yerli ve yabancı yatırımcılara, TOBB, ATO ve ASO, Organize Sanayi Bölgeleri ve Ankara dışından İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep gibi önemli sanayi ve ticaret bölgelerinden gelen kurum/kuruluşlara/işadamlarına tanıtma imkânı bulabilmiştir.

TechAnkara Proje Pazarı 2015

Ankara’nın teknolojik imajını güçlendirecek, teknoloji ve inovasyon alanındaki aktörler arasındaki işbirliğini arttıracak faaliyetlerden biri olan yenilikçi proje pazarı etkinliği bu yıl da Aralık ayındaTechAnkara Proje Pazarı 2015” adıyla gerçekleştirilecektir.

TechAnkara Proje Pazarı’nda yenilikçi projeler sergilenecek, projeler, yatırımcılar ve iş çevreleri ile bir araya gelecektir. Etkinlik sayesinde projeler için kaynak ve pazar bulma, ticarileşme ve işbirliği fırsatları ortaya çıkacaktır. Ayrıca ikili görüşmelere yer tahsis edilecek ve ağ oluşturma ortamı sağlanacaktır. Etkinlik kapsamında projeler yarışacak ve başarılı projelere, birebir mentörlük, yurtdışı pazarlara giriş gibi teknoloji ticarileştirme odaklı ödüller sunulabilecektir.

Etkinlik; üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Borsa İstanbul, TÜBİTAK, TOBB, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, organize sanayi bölgeleri, KOSGEB, Türkiye Patent Enstitüsü, melek yatırımcı ağları, girişim sermayesi firmaları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilecektir.

TechAnkara Proje Pazarı’nın Hedefleri

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan etkinlik ile;
  • Ankara bilim, teknoloji ve inovasyon eko-sistemini geliştirmek, girişimcilerin iş dünyası ile etkileşimini artırmak, proje ve fikirlerin tanıtımını ve pazarlamasını yapmak,
  • Devletin çeşitli kurumlarından destekler alarak projelerini belli olgunluğa ulaştırmış ancak üretim, pazarlama, tanıtım gibi sıkıntılar çeken proje sahiplerinin yatırımcı, iş adamı vb. kişi ve kurumlar ile tanıştırılması,
  • Yurtdışında yaşayan ve Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen gurbetçi Türk işadamlarının Türkiye’deki yeni projelerden haberdar olmalarını sağlayarak, işbirliği yapmalarını sağlamak,
  • Ankara’daki proje üretme potansiyelinin kamuoyunda görünürlüğünü, bilinirliğini arttırmak,
  • Girişimcilerin, proje fikri olanların devletin verdiği desteklerden haberdar olmasını sağlamak,
  • Yatırımcıları yeni iş sahaları konularında bilgilendirmek,
  • Ajansımızın desteklediği projelerin tanıtımını yapmak, Ajansımızın bilinirliğini artırmak,
  • Başarılı örnek olabilecek projeleri ödüllendirerek gençleri proje üretmeye özendirmek,
  • Ankara’daki Kurumlar arası işbirliğinin gelişmesine katkı sağlamak,
  • Proje Pazarına katılan tüm projelerin hazırlanacak olan katalog ile yurtiçinde ve dışında birçok kurum ve kuruluşa ulaşmasını sağlamak,
  • Ankara’daki yabancı misyon temsilcilerini davet ederek projelerin uluslararası bir boyut kazanmasına vesile olmak,
  • Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimize bir vizyon kazandırmak, kendi projelerini hayata geçirebilme bilincini oluşturmak ve bunun ile ilgili destek mekanizmalarından haberdar olmalarını sağlamak hedeflenmektedir.

Başvuru

Etkinliğe projeleri ile başvurmak isteyen katılımcılar başvurularını internet adresi üzerinden online olarak yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen