-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

16 Ekim 2015 Cuma

EngelsizFEST

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmesi uygun bulunan Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti DISABLEDFREEFEST – EngelsizFEST isimli projemizi 01-30 Ekim 2015 tarihleri arasında Didim’de gerçekleştirmek için hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir.

Büyük Ölçekli AGH Projesi olarak Avrupa Komisyonunca desteklenmesi uygun görülen EngelsizFEST isimli projemizin 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında Didim’de uygulanacak taslak programını kesinleşmek üzeredir.

Engelli gençlerin sosyal faaliyetlere dahil edilmesi amacıyla hazırlanmış olan projemizde, onlara yepyeni beceriler öğretmek suretiyle kendilerine ve yaşadıkları topluma gelecek için yararlı olabilmelerine imkan sağlamak hedeflenmektedir. Aynı zamanda gönüllü olarak çalışacakları için EngelsizFEST vasıtasıyla gençlerin ve engellilerin yeni bilgi, yetenek ve beceriler kazanmalarına fırsat sağlayacak pratik yapmalarına yönelik güzel bir imkan sunulabilecektir.

Projenin genel amaçları:
  1. Sosyal hayata aktif katılım için kültür ve spor programları düzenleyerek engelli insanlara yönelik sosyal içerme çalışması düzenlemek.
  2. Öncelikle kısıtlı imkanlara sahip gençler olmak üzere 18-30 yaş arası gençler arasında gönüllülük kavramının ve uygulamalarının değerinin benimsenmesini geliştirmek ve  desteklemek.
  3. Çok kültürlü toplumda, AB vatandaşları ve diğer ülkeler arasında hoşgörü, saygı ve işbirliği fikirlerini destekleyip paylaşmak.

Projenin özel hedefi:
  • 12 farklı ülkeden gelen (Türkiye, Estonya, İtalya, Polonya, Moldova, Bulgaristan, İspanya, Arnavutluk, Beyaz Rusya, İsveç Gürcistan) 33 farklı sosyal geçmişe ait gençler arasında kısıtlı imkanlara sahip/engelli gençlerin diğer gençlerle beraber dahil edilmesi suretiyle tecrübe değişimi ve işbirliği temini ve yerel kurum ve kuruluşlar ile engellilerin katılım ve desteğinin sağlanması ile DisabledFreeFEST (EngelsizFEST) adıyla kültürlerarası organizasyonun Didim’de gerçekleştirilmesi.

Toplam bir ay sürecek olan projenin beş değişik uygulama bölümü olacaktır:

İlk bölüm : Hazırlık ve gönüllüler için Ekip Oluşturma Eğitimi Verilmesi (5 gün)

İkinci bölüm : Festivalin Hazırlanması (17gün). Gönüllüler ve yerel gençlik farklı alt gruplarda çalışacaktır:

Yönetim Grubu: Tüm hazırlık ve uygulama sürecinin yönetilmesi.

Medya Grubu:  Promosyon malzemeleri oluşturmak ve promosyon çalışmaları /görüşmeleri için bir stratejik plan yapmak, web sitesi ve sosyal medya sayfalarını yönetmek

Yaratıcı Atölye Grubu: Festival atölyesi ve konser uygulama yeri hazırlanması.

Atölye ve festivalde stant ve uygulamalar.

Spor ve Fiziksel Aktiviteler Grubu:Festival süresince spor programları planlamak, düzenlemek, yönetmek.

Performans Grubu: Çeşitli performanslar için sorumlu şarkıcılar, dansçılar ve müzisyenler ile birlikte iletişim ve hazırlıkların yapılması.

Dekorasyon ve Teknik Destek Grubu:Festivalin teknik destek yönlerinin hazırlanması, süslenmesi ve festival alanının donatılması

Üçüncü bölüm :Festival düzenlenmesi, 3 gün (23-25 Ekim2015). Gönüllüler kendi kültürlerini temsil edecek, gönüllülüğü destekleyecek, atölyeler hazırlanıp çeşitli performanslar sergilenmesi. Festival ziyaretçilerine  spor ve fiziksel aktivite faaliyetleri düzenlenmesi.

Dördüncü bölüm : Proje Çıktılarının ve Sonuçlarının Değerlendirmesi ve Yaygınlaştırılması.

Gönüllüler, engelliler ve diğer yerel paydaşlar ile bütün projenin hazırlanmasından bitimine kadar geçen süreçte tüm gerçekleştirilenleri kapsayan gönüllülük konulu bir tanıtım videosu hazırlanması. Bu videonun projenin en önemli çıktılarından birisi olması.

Beşinci bölüm : Dünya Engelliler Gününe (03 Aralık 2015) yönelik Bir VED Forumu « Volunteer Engagement of Disabled – Engelli Gönüllü Buluşması» toplantısının Ankara’da organize edilmesi.

Projemizin Avrupa Birliği tarafından ülkemizde desteklenmekte olan ilk Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi olması bakımından Didim’de geleneksel hale getirilebilecek bir EngelsizFEST oluşturulmasında katkıda bulunabileceğini düşünüyoruz.

Gönüllü Başvurusu için Lütfen Tıklayınız..
DISABLEDFREEFEST – EngelsizFEST Pdf için Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Designed By KaiZen