-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

4 Şubat 2014 Salı

KaiZen Geleceğin Liderleri Kampı 2014 / Samsun



UYARI:

LÜTFEN NASIL BİR KAMPA BAŞVURDUĞUNUZU, KAMPTA NELER YAPILACAĞINI, KATILIM ŞARTLARI GİBİ TEMEL BİLGİLERİ OKUYUNUZ! 

BU KAMP YETİŞKİNLERE YÖNELİK BİR KAMP OLMAKLA BERABER, FARKINDALIĞI YÜKSEK BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR.

Manelis Danışmanlık Eğitim Hizmetleri’nin “Sosyal Farkındalık” çalışma grubu olarak faaliyetlerine devam eden KaiZen Kişisel Gelişim ve Sosyal Farkındalık Ekibi gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek “KaiZen Geleceğin Liderleri Kampı 2014 / Samsun” programının çağrılarını başlatmıştır. Programımız 4 dönemden oluşacak olup her kamp dönemi 2 gece 3 gün sürecek şekilde tasarlanmıştır. 
KaiZen Geleceğin Liderleri Kampı 2014 Samsun 1. Dönem  ve 2. Dönem kayıtları tamamlanmış olup, 1. Dönem katılım listesine ulaşmak için buraya 2. Dönem Katılım listesine ulaşmak için buraya tıklayabilir veya 3. Dönem Kampına başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsin.

Peki, nedir bu kamp?

Öncelikle bu kamp tamamıyla bir eğlence ya da tatil kampı değildir ve yetişkinlere yönelik bir kamptır. Kampımızda eğitimler, atölyeler, yarışmalar ve elbette eğlenceler olacaktır. Lakin kampın temel amacı dezavantajlı çocuklara ( 08-12 Yaş grubu 15 çocuk ) yönelik aktivite ve farkındalık oluşturacak çalışmalar yürütmek, yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin harekete geçmelerini sağlamak, yapılacak ve yapılması planlanacak eğitim/atölye/etkinlik ve çalışmalarla geleceğin farkındalığı yüksek liderlerini, eğitimcilerini ve gönüllülerini yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Kampta Neler Olacak?

Kampımıza KaiZen ekibi haricinde 15 kişilik kontenjan ayrılarak, yapılacak ve yapılması planlanan çalışma ve etkinliklerin daha verimli olması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda kampımızda;
  1. AB Proje Yazma Eğitimi
  2. Dezavantajlı çocuklara yönelik Drama Eğitimi ( 08-12 Yaş grubu 15 çocuk )
  3. Dezavantajlı çocuklara yönelik Tiyatro gösterimi ( 08-12 Yaş grubu 15 çocuk )
  4. Kişisel Gelişim Seminerleri
  5. Atölye çalışmaları
  6. Yarışmalar ( Ödüllü )
  7. Samsun ili kültürel ve turistik yerlerine geziler gerçekleştirilecektir. 
Aynı zamanda bu ana başlıkların yanı sıra program esnasında yapılacak toplantı ve beyin fırtınaları ile spontane gelişecek aktiviteler de ortak karar alınması durumunda gerçekleştirilecektir. 

Kamp Dönemleri 

1. Dönem: 30 Mayıs / 1-2 Haziran 2014 ( Başvurular Tamamlandı )
2. Dönem: 4-5-6 Haziran 2014 ( Başvurular Tamamlandı )
3. Dönem: 8-9-10 Haziran 2014 ( Başvurular Devam Ediyor ) 
4. Dönem: 12-13-14 Haziran 2014 ( Başvurular Açıldı )
5. Dönem: 16-17-18 Haziran 2014 ( Başvurular Açıldı )

Süresi                                                    : 2 Gece 3 Gün
Güzergah - Rota                                    :  Samsun - Amisos Tepesi
* Son Başvuru Tarihi                              : 20.04.2014
* Bütün kamp dönemlerini kapsayan son başvuru tarihidir. Yoğunluk durumuna göre çağrılar kısa sürede kapatılabilmektedir

Önemli Not : 
"Kampımıza katılacak arkadaşlarımızın başvuru formu ve niyet mektubu doldurmaları gerekmektedir. "

Bu program bir TUR / TATİL / EĞLENCE organizasyonu OLMAYIP, KaiZen Kişisel Gelişim ve Sosyal Farkındalık Ekibi tarafından gerçekleştirilen, uyum, eğitim ve uygulama çalışmasıdır. Katılımcılar hizmet beklentisi içinde olmadan tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılamak, kamp kurallarına itirazsız uymak ve ilan edilen eğitim çalışmalarına katılmak mecburiyetindedir. 
Sağlık açısından herhangi bir problemi olan arkadaşlarımızın bunu mutlaka program başvuru formu doldururken belirtmeleri gerekmektedir. 

KAMP ALANI :

Kampımız Samsun ilinde gerçekleştirilecektir. Kamp alanımız ise Amisos Tepesinde gerçekleştirilecektir.
Amisos Tepesi; Samsun'a batı yönünden girişinizde şehir merkezine girmeden, tam olarak Batıpark'ın karşısında bulunan tarihi özellikleri ve günümüzün modern görüntüsünü ortak noktada yansıtabilen bir tepedir. Amisos Tepesinde Cafe Restaurant mevcuttur. Burada dinlenebilir, yemek veya bir çay keyfi yaparak Samsun'u Amisos Tepesinden izleyebilirsiniz.
Amisos Tepesine Batıpark'tan Teleferik ile şehri tepeden kuşbakışı izleyerek kısa ve zevkli bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Karadan ulaşım ise, şehrin hertarafından sorarak dahi ulaşabilleceğiniz kadar bilinmektedir. Atakum,Baruthane ve Batıpark klavuz noktalardır. Amisos Tepesi bir define avcısı tarafından bulunmuş ve daha sonra devlet buraya el koymuş. Bu tepe Amisos aile mezarı ve hazinesinin bulunduğu Samsun manzaralı bir tepedir. Burada bulunan mezarlardan birinin erkek mezarı Pontus krallığının en üst düzeyindeki yöneticisine (kral, komutan, prens gibi) diğerinin bayan mezarı olup bu ünlü kişinin eşine ait olabileceği ve sonuncusunun da kızlarına ait olabileceği düşünülüyor.
Buradan çıkartılan buluntular Samsun Arkeoloji Müzesi'nin en değerli kolleksiyonunu oluşturmakta. Amisos'un kuruluşu ile ilgili bilgi ise şu şekildedir; Amisos'un kuruluşuşu ve gelişmesi tarihi kaynaklara ve arkeolojik verilere göre başlıca dört aşamada gerçekleşmiş; 1.Dönem (M.Ö.6.yy başı): Sinop'ta bir koloni oluşturan Miletosluların küçük bir yerleşim olan Amisos'a egemen olup Karadeniz ile Anadolu'nun içlerini bağlayan ticaret yolunun başlangıcı olarak kullanılması. 2.Dönem (M.Ö.6.yy ilk yarısı): Kapadokyalıların Amisos'a yerleşmesi. 3.Dönem (M.Ö.6.yy ortası): Kapadokyalı liderin Phokaialılara (Foça) yerleşme izni vermesi ve kentin adının Peiraieos olarak değiştirilmesi. 4.Dönem (M.Ö. 437): Sinop'tan gelen Atinalıların Amisos'a yerleşmesi ve kentin adının Peiraieos olarak değiştirilmesi. Miletoslular Toraman Tepe sırtlarında ilk kenti kurmaya başladılar(Yukarı Kent). Kent surları yapıldı. Caddeler, sokaklar, meydanlar oluşturuldu. Dini yapılar, evler kuruldu. Tepenin doğusunda liman bulunuyordu. Buluntular limanın gerisinde bir Aşağı Kent kurulduğunu gösteriyor. Buluntulara göre Toraman Tepe'nin sırtında kurulan "Yukarı Kentin" 44 hektarlık bir alanı kapsadığı söylenebiliyor. Kentin doğu, batı ve güneyindeki yamaçlar nekropolis(mezarlık) olarak kullanıldı. Yukarı Kent yönetici, asker, tüccar, din adamları, toprak sahibi gibi varlıklı sınıfların yaşadığı yerdi. Bulunan mozaik, fresko ve heykeller bu görüşü doğruluyor. Liman yakınındaki Aşağı Kent'te ticari depolar ve limanda çalışan denizciler, köleler ve diğer çalışanlar bulunuyordu. Malları Anadolu'nun içlerine götüren arabalar ve katırların ahırları, görevlilerin barınakları da buradaydı.

KATILIM KOŞULLARI :
  • Katılım için öncelik eğitim, sosyal farkındalık, gençlik ve gençlik sorunları, gönüllülük vb. konulara ilgi duyan kişilerdedir.  
  • Katılmak isteyen kişilerin başvuru formu ve niyet mektubu doldurmaları zorunludur.
  • Asil listeler için son başvuru  tarihi 20/04/2014'tür.
  • Başvuru için yaş/öğrenci vb kısıtlamalar bulunmamaktadır.
  • KaiZen ekibinin yönetiminde yer almak isteyen, sorumluluk almaktan kaçınmayan, bireysel ve milli ideallerini belirlemiş, sorun çözmek adına üretken fikirleri olan, eğitime ilgi duyan kişiler katılabilir.
  • Toplam katılımcı sayısı 15'tir.
  • Kampa katılım bedeli 100 TL’dir. 
KAMPIN AMACI : 
  • 2014-2015 dönemi KaiZen genel yönetiminin seçilmesi ve görev dağılımı,
  • Temsilcilik ve KaiZen Proje Ekipleri sisteminin güncellenmesi
  • Sorumluluk bilincinin farkındalık algısıyla birleştirilmesi,
  • Türkiye genelinde KaiZen olarak yapılacak çalışma, etkinlik, organizasyon ve projelerin belirlenmesi
  • Yazılmış AB Projelerinin incelenmesi ve teknik çözümlemesi
  • Türkiye üzerine sosyal düşünceler.
  • Türkiye'deki sorunların ele alınması ve çözüm yollarının üretilmesine yönelik fikir jimnastiği
  • Sosyal farkındalık üzerine düşünceler..
  • Genel sorunlara yaklaşım tarzları ve yönelimler
  • Tarih bilincinin toplumsal dönüşümlerdeki rolü
  • Ekip uyumu ve dayanışma, paylaşma yeteneklerini geliştirmek
  • Doğa ve tabiat ile iç içe yaşamanın faydalarını hatırlamak
  • Fotoğraf çalışmaları yapmak,
  • Bölge halkı ile sosyo-kültürel ilişki kurup geliştirmektir
YANINIZDA BULUNSUN :

Doğada sağlıklı barınabilmek için gerekli olan mevsim koşullarına uygun çadır, çadır yatağı ve kamp malzemeleri KaiZen tarafından karşılanacak olup, kendi isteğiniz dâhilinde kamp ihtiyaçlarınızı giderebilecek malzemeleri yanınızda bulundurunuz. 
Kamp bölgesinin Karadeniz bölgesi içerisinde yer aldığı, kamp tarihimizin Mayıs ayı sonu olduğu göz önünde bulundurularak ihtiyaç analizi yapmanız önerilmektedir. Sırt çantanızda bulundurmanızı tavsiye ettiğimiz eşyalar ise;  
  • Ayağı bilekten kavrayacak mümkünse su geçirmeyen bot tarzı ayakkabı, 
  • Mümkünse çabuk kuruyan geniş elbise
  • Sentetik veya yün, Uzun kollu yalıtıcı gömlek ve pantolon
  • Yedek çorap
  • Kendinize özel yağmurluğunuzu yanına almak isteyenler alabilirler..
  • Varsa sürekli kullanmakta olduğunuz ilaçlarınız,
  • Fotoğraf Makinesi ve yedek aksesuarları.
  • Mevsim koşullarına göre taşıması kolay ısınma araç gereçleri ( Küçük battaniye vb.. )
  • Diğer malzemeler kampa katılanlar arasında paylaşılarak tedarik edilecektir 
  • Şapka-Bere 

Kamp başvrusu yapmak için tıklayınız.

Sembolik bir ücret olan kamp katılım ücreti, başvuru öncesinde yatırılması zorunludur. 


Designed By KaiZen