-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

21 Şubat 2014 Cuma

Birileri Var, Birileri Yok



Bu birileri hep bi kişi bi kişi midir, yoksa kendiliğinden oluşan ve sonrasında unutulan bir güruh mudur? 
Her ne kadar toplumumuzun büyük bir çoğunluğu bu birileri kısmıyla ilgili olumsuz ve negatif gruba kendini dahil etse de ve her ne kadar siz şimdi, şuan bu fotoğrafa bakıp kendinize bir pay biçseniz de aslolan bir kandırmacadan ibaret her iki yöne doğru... 

Biraz dallandırıp budaklandıralım konuyu. Evet, hayat neredeyse hiç kimse için toz pembe değil. Şimdi kalkıp da Polyannacılık oynarsak veya bu meşhur felsefe üzerinden gidersek olabildiğince saçmalamış oluruz zannımca. Hal böyleyken nedir gerçek olan? Yada kandırmaca olayların neresinde ve biz hangi yöne kanmakla kaybediyoruz kendimizi? Biraz daha çeşitlendirebiliriz bu soruları ancak hem yazıyı uzatıp konuyu deli saçması moduna sokmayayım hemde sizin canınızı sıkmayayım :). 

Aslında bizler bir bakıma tercihler dünyasında yaşıyoruz. Bu tercihler öyleki hayatımızın her anında var. Bu tercihler üzerinde doğru ya da yanlış, iyi yada kötü bir tercih yapar bir sonuca varırız. Öyleki bu sonuçlar kimi zaman için tam tersi bir anlam ifade etse de bunun farkında olabilmek asıl mesele. 
Bu tercihlerimizi eğer çoğunlukla negatif sonuçlanıyorsa (ki dediğim gibi asıl mesele farkında olabilmek) sorgulama mekanizmamızı çalıştırmak, neden sonuç ilişkisini daha sağlıklı kurmak yerine kendimizi koşullu öğrenmenin kucağına bırakıveriyoruz. Öyle ki artık karşımıza tercihlerimizin sonuçları olumlu dahi çıksa artık o bizim için hep olumsuzdur. Bunu ben biraz da hastalık hastası olan insanların durumuna benzetiyorum ya bu da ayrı bir yazı konusu çok fazla tefarruata girmeyeceğim. Şimdi, başta da belirttiğim üzre, siz yukarıdaki fotoğrafa bakarak eminim kendinize bir pay biçip, kendinizden bir özellik belki ekleyip ne kadar da güzel diyebilir veya tam tersi bir farkındalık oluşturabilir, sonuçların tercihlerimizin bir eseri olduğunu kabul ederek, doğru yada yanlış ayrımı yapmayan bilinçaltımıza doğru pozitif sonuçlar çıkaracak komutlar verebilirsiniz. 

Hangi komutu verirsek verelim kaderimizde ve hayatımızda karşılaştığımız zorlukların, sorunların anlık tepkilerle hayatımızda kalıcı olmasını sağlamayalım. Bugün sorun zannettiğimiz şeylerin, yarın hayrımıza olabileceğini bilmek, idrak etmek ve biraz da tevekkül etmek işin en nihai sonucu diyelim ve bitirelim...

Fotoğrafta geçen "biri"lerinden olmadığınıza en saf duygularla inanarak

Selam ve dua ile.. 
Designed By KaiZen