-->

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Bilgi Yönetiminde Öncü Oluşum

Yayınlanan tüm içeriği görebilmeniz için e-posta aboneliği yapmanız gerekmektedir..

21 Şubat 2014 Cuma

1 Ekmek Fazla Olsun, Deme!






Ekmek, soframızın her ne kadar ekmeksiz yemek yeme alışkanlığı olanlarımız olsa da en temel ihtiyaçlardan biridir. Peki, ekmek üzerine biraz kafa yormaya ne dersiniz dostlar?

Özellikle israf ettiğimiz ekmekler ile ilgili! Ne dersiniz? Aslında bir çoğumuzun dikkat bile etmediği, kimi zaman kurumaya mahkum ettiğimiz, kimi zaman küflenerek yenmeyecek hale getirdiğimiz, kimi zaman attığımız ekmek fazlaları ile ilgili aslında oturup etraflıca düşünmek gerek. Gerçi bu konu hakkında düşünülmüş, hesaplamalar yapılmış, kampanyalar başlatılmış bile. Yeni değil aslında ancak bizim kanaatimiz yeterince gündemde kalmış değil. Pek işimize de gelmiyor olabilir tabi.

İlk baktığımızda eminiz ki bir çoğumuz şöyle geriye dönüp baktığında bu konuyla ilgili mutlaka bir israfı söz konusudur. Hal böyleyken bu güzel ve anlamlı çalışmayı sizlerle paylaşmak, farkındalığın oluşmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmak istiyoruz.

Yazının başında da dediğimiz gibi düşünmeye var mısınız? dedik. İş bu halden mütevellit, sözü uzatmadan görseller eşliğinde aslında neler kaybettiğimizi, neleri heba ettiğimizi, bir anlamda milli serveti nasıl çöpe attığımızı buyurun düşünmeye efendim..










Bu fotoğraflardan sonra şimdi kendimize daha fazla yüklenmeden bazı pratik bilgiler de vermekte fayda var. İşte bunlardan bazıları;

Ekmek Nasıl Saklanmalıdır?


  • Birkaç gün içinde tüketilecek ekmeğin buzdolabında saklanması ekmeğin küflenmesini önler. Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir. Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır.
  • Gün içerisinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için; kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanması gerekir.
  • Ekmeğin muhafaza edildiği ortam temiz tutulmalıdır.
  • Sıcak ekmek, soğutulduktan sonra fazla kurumadan poşete konularak saklanmalıdır. Çünkü ekmek sıcak iken poşete konulduğunda nemlenir. Bu da ekmeğin küflenmesine neden olur.
  • Sıcak havalarda küflenmeyi önlemek için ekmeğin buzdolabında saklanması tercih edilebilir. Fakat kullanmadan bir saat kadar önce buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığına getirilmeli ve az da olsa yumuşaması sağlanmalıdır.
  • Ambalajı açılmış ekmeğin tamamı tüketilmemiş ise kalan kısmın ambalajlı olarak saklanmasına özen gösterilmelidir.
  • Gereğinden fazla satın alınması halinde alındığı gün dondurucuda muhafaza edilmelidir.
  • Donmuş ekmeklerin lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmesi gerekir.
  • Ekmeğin muhafaza edildiği poşette buharlaşmadan kaynaklanan su taneciklerinin görülmesi halinde poşet derhal değiştirilmeli ya da ekmek temiz bir kâğıt havluya sarılarak saklanmalıdır.

Ben artık duramam, bu konuda daha fazla bilgi lazım diyorsan buraya tıklayarak detaylı bilgilere ve bu konu hakkındaki kampanya sayfasına da ulaşabilirsin tabiki... 

Sofranızdan ihtiyacınız olan kadar ekmeğiniz eksik olmasın. 



Designed By KaiZen